Τα μαθήματα διαιτησίας, οι ‘’καθηγητές’’ διαιτησίας και η τρέλα να μας χτυπά την πόρτα!

Περί διαιτησίας λοιπόν ο λόγος, ένα θέμα ανεξάντλητο και φυσικά πάντα επίκαιρο άλλωστε ποδόσφαιρο χωρίς σχολιασμό της διαιτησίας δεν γίνεται ειδικά στο νησί μας.

Πήρα λοιπόν στα χέρια μου μια ανακοίνωση της ΚΟΠ η οποία έλεγε ότι γίνονται μαθήματα διαιτησίας για νέους διαιτητές, τα εν λόγω μαθήματα θα διδάσκουν Εκπαιδευτές της Σχολής Διαιτησίας της ΚΟΠ , και θα γίνονται για νέους η οποίοι θέλουν να γίνουν διαιτητές.

Ναι λοιπόν όσοι δεν το γνωρίζατε η ομοσπονδία μας έχει σχολή διαιτητών , από αυτήν αποφοίτησαν και οι τωρινοί διαιτητές, και από εκεί αποφοίτησαν και οι παλαιότεροι διαιτητές που τώρα έχουν γίνει καθηγητές διαιτησίας και τους βλέπουμε και τους ακούμε κάθε Σαββατοκύριακο να σχολιάζουν τις αμφισβητούμενες φάσεις. Λέτε αυτοί να διδάσκουν και στη σχολή της ΚΟΠ;

Περί καθηγητών διαιτησίας λοιπόν ο λόγος , τους ακούμε να σχολιάζουν τις φάσεις τις οποίες βλέπουν καμία δεκαριά φορές με δέκα διαφορετικές οπτικές γωνίες και ο σχολιασμός τους πολλές φορές μας στέλνει πραγματικά αδιάβαστους και εσύ το βλέπεις και λες, δεν γίνεται μα αφού το ίδιο πράγμα βλέπουμε.

Είναι για να τρελαίνεσαι ,από την μια θέλουν δέκα λεπτά να πάρουν μια απόφαση αν ήταν σωστό ή λάθος το σφύριγμα του διαιτητή και από την άλλη έχουν την απαίτηση να σφυρίξει σωστά ο διαιτητής στα ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Δεν δικαιολογώ τους διαιτητές κάνουν και αυτοί χοντρά λάθη αλλά έχουν μόνο λίγα δευτερόλεπτα να δράσουν , φυσικά υπάρχουν και τα λάθη που είναι εξόφθαλμα και εκεί η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.