Τα κόκκινα χαλιά και το μαύρο χάλι

Αίτημα δικαστικής συνδρομής για ανάκριση Βγενόπουλου.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα….

Το αίτημα της δικαστικής συνδρομής είναι ήδη έτοιμο και εντός των επομένων ωρών αναμένεται να σταλεί προς τις ελληνικές δικαστικές αρχές, για την περιβόητη ανάκριση του πανίσχυρου άντρα της εκλιπούσας Μαρφίν Λαικής, Ανδρέα Βγενόπουλου.

Τα μέλη της ανακριτικής ομάδας, που διερευνούν τα αίτια κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας, ετοίμασαν πλήρη φάκελο, ο οποίος εγκρίθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα, που άναψε και το πράσινο φως.

Στο αίτημα, περιλαμβάνονται συγκεκριμένα ερωτήματα και ζητείται, κατά τη διαδικασία της ανάκρισης, που θα πραγματοποιηθεί μέσω εισαγγελέα, να παρίστανται και ανακριτές της υπόθεσης.

Σε περίπτωση άρνησης του κυρίου Βγενόπουλου, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, οι Κυπριακές Αρχές, να ζητήσουν την έκδοση Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Η πιο μεγάλη ώρα λοιπόν είναι τώρα, καθώς ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ουδέποτε αρνήθηκε να καταθέσει ή ν’ ανακριθεί.

Ζήτησε, όμως, χρόνο για να την πει λαϊκιστί, ενώπιον της Βουλής, αν θυμάμαι καλά, πού και σε ποιούς δόθηκαν χρήματα, αμέσως μετά το ξέστρωμα του κόκκινου χαλιού στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον τότε κόκκινο Πρόεδρο, Δημήτρη Χριστόφια.

Η ανάκριση, αν πραγματοποιηθεί τελικά, θα είναι πολύ χρήσιμη…..

Ίσως, όμως, πρέπει πρώτα ν’ απαντηθούν μερικές ερωτήσεις από τους δικούς μας βουλευτές -και όχι μόνο- που βολεύτηκαν με την εξ αποστάσεως επικοινωνία κατά
καιρούς με τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Τα βασικά ερωτήματα που πρέπει ν’ απαντηθούν είναι:
-Η άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση οφείλεται ή όχι στη σύμπραξη των κομμάτων τους με τους τραπεζίτες και μερικούς επιχειρηματίες, με στόχο τα «ριάλια» ;
-Η διαφθορά στην Κύπρο εξελίχθηκε ή όχι σε επιστήμη;

Αφού, λοιπόν, απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, τότε μπορούμε να μάθουμε και μάλιστα ν’ απαιτήσουμε να μάθουμε από τον Ανδρέα Βγενόπουλο τον κατάλογο των πολιτικών -και όχι μόνο- επαγγελματιών μιζαδόρων.

Άλλωστε, ο κύριος Βγενόπουλος νομίζω ότι πρέπει να διαθέτει ονόματα, διευθύνσεις, κινητά και το πιο πιθανό τραπεζικούς καταθετικούς λογαριασμούς.

Kratinos