Τα κριτήρια του περιουσιακού συζητούν σήμερα οι ηγέτες

Νέα συνάντηση, τη δεύτερη εντός Σεπτεμβρίου, έχουν σήμερα Δευτέρα οι δύο ηγέτες, στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 10 το πρωί στο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας.

Στο τέλος της τελευταίας συνάντησης των Αναστασιάδη και Ακιντζί ο κ. Έιντε είχε κάνει λόγο για θετικό και εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των δύο ηγετών που συνεχίζει να δημιουργεί ένα μομέντουμ.

Την 1η Σεπτεμβρίου οι δύο ηγέτες επικέντρωσαν τη συζήτηση στην παρούσα κατάσταση πραγμάτων και ειδικότερα στα ζητήματα που σχετίζονται με το περιουσιακό και τη διακυβέρνηση, όπως είχε αναφέρει ο Ειδικός Σύμβουλος.

Οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών άρχισαν την περασμένη εβδομάδα τη συζήτηση για τα κριτήρια του περιουσιακού, βάσει των οποίων η Επιτροπή Περιουσιών, που θα συσταθεί μετά τη λύση, θα αποφαίνεται για την επίλυση περιουσιακών διεκδικήσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ