Τα κατάφεραν! Περιόρισαν την πυρκαγιά στο Βασιλικό

Έχει περιοριστεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα σε αποθήκη με συμπιεσμένα άχρηστα υλικά, στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού και τα 12 μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρίσκονται επί τόπου αντλούν νερό από τη θάλασσα για κατάσβεση της.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδας Λεωνίδου, «είναι αρκετά σοβαρή η κατάσταση από τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 5 τα ξημερώματα σε αποθήκη συμπιεσμένων άχρηστων υλικών στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού. Ωστόσο, δεν υπάρχει κίνδυνος δεδομένου ότι έχει περιοριστεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς στο ελάχιστο».

Πρόσθεσε ότι «η αποθήκη καίγεται εξολοκλήρου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρεί σε άντληση νερού από τη θάλασσα προκειμένου να κατασβήσει τη φωτιά. Στη περιοχή υπάρχουν τέσσερα αντλιοφόρα οχήματα της ΕΜΑΚ Κοφίνου, ένα όχημα αναπνευστικών συσκευών και ένα αυτοκίνητο από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας, με συνολικά 12 μέλη της Δύναμης να επιχειρούν για κατάσβεση της φωτιάς».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Λεωνίδου είπε ότι «η αποθήκη είναι μεγέθους 50 Χ 100 μέτρα περίπου και καίγονται συμπιεσμένα άχρηστα υλικά, τα οποία ανακυκλώνονται με την καύση τους στους καυστήρες του τσιμεντοποιείου Βασιλικού».

Ανέφερε ακόμα ότι «η φωτιά δεν έχει ακόμα τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος για τα πέριξ γιατί έχει περικυκλωθεί η περιοχή από τους αυλούς. Ωστόσο, για να πούμε ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο θα πρέπει να κατασταλεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ