Τα κανάλια του ”δημοψηφίσματος” και οι οφειλές τους

Η περίοδος 20 χρόνων χάριτος για τα κανάλια πρέπει να τελειώσει. Είναι πολύ καλά γνωστό, με αφορμή και το τελευταίο αίτημα τριών μικρών καναλιών, να μην αυξηθεί η εισφορά τους, δηλαδή να μην πληρώσουν τα νέα αυξημένα τέλη μετάδοσης του τηλεοπτικού σήματος, που επέβαλε η επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα Velister.

Για το θέμα, για να μην πέσει μαύρο δηλαδή, στο Capital, το Extra και το Mad TV, σύμφωνα με πληροφορίες του apokalipsi.com αναγκάστηκε να παρέμβει προσωπικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ζητώντας από τη Velister, να μην επιμένει στην υπογραφή ετήσιων συμβολαίων με τα κανάλια, αλλά να συμβιβαστεί με μηνιαία συμβόλαια, τα οποία να βασίζονται στα νέα αυξημένα τέλη και όχι στα παλιά.

Η ρύθμιση αυτή, ισχύει μέχρι νεοτέρας, αλλά επειδή ζούμε στην Κύπρο θα ήταν καλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν κάνει τέτοιου είδους παρεμβάσεις, να γνωρίζει ότι υπάρχουν κανάλια που χρωστούν στο κράτος από την περίοδο του δημοψηφίσματος.

Θυμάστε, τότε που άλλοι σπόνσαραν για το ναι και άλλοι για το όχι. Επειδή λοιπόν κύριε Πρόεδρε τα κανάλια, είτε μικρά είτε μεγάλα, αναμένουν να γεμίσουν τα ταμεία τους από τις επερχόμενες εκλογές και ίσως και κάποιο πιθανό δημοψήφισμα, θα ήταν πιο λογικό να είστε συγκρατημένος στις παρεμβάσεις σας.

Άλλωστε ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουρος τι κατεύθυνση θ’ ακολουθήσουν, ειδικά σε πιθανό δημοψήφισμα.

Το μόνο για το οποίο πρέπει να είστε σίγουρος είναι ότι πάλι θα δημιουργηθούν και θα έχετε και σεις μερίδιο ευθύνης.

Όλοι θέλουμε τον πλουραλισμό, κυρίως στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αυτό που θέλουμε περισσότερο κύριε πρόεδρε όμως, είναι αυτά τα μέσα να μην είναι κατευθυνόμενα και εμείς, είμαστε οι πρώτοι που τολμούμε να φωνάξουμε, με φωνή που την δυναμώνουν κάθε μέρα οι πολίτες, ότι ΔΕΝ είμαστε κατευθυνόμενοι.

Κάποτε πρέπει να μάθουν όλοι κύριε πρόεδρε να πληρώνουν τις οφειλές τους, διότι σε αντίθετη περίπτωση, θα διαιωνίζεται μια κατάσταση, σύμφωνα με την οποία, κάποιοι ν’ αποκομίζουν οφέλη από την υπερπροβολή τους.

Το θέμα είναι με ποιο αντάλλαγμα;

Μήπως με το αν είναι αγαπητοί στους καναλάρχες;

Μήπως εάν κάνουν ή πρόκειται να κάνουν τα χατίρια των καναλαρχών;

Δυστυχώς στην Κύπρο μάθαμε να κλείνουμε τα μάτια. Τα κανάλια ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις. Λειτουργούν με βάση τα οικονομικά κυρίως, θέλω των ιδιοκτητών, ή μεγαλομετόχων τους.

Μην αφήσετε κύριε πρόεδρε αυτή την κατάσταση να συνεχιστεί…Είναι στι χέρι σας και δεν θα έχετε δικαιολογία.

Κρατίνος