Τα κακο-graffiti του Γιωρκάτζιη

H τέχνη της μουντζούρας, η τέχνη της βρομιάς, της τέχνη μιας άτεχνης και ελλιπούς από πολιτισμό πρωτεύουσας, η τέχνη που λόγω έλλειψης χρημάτων «δεν βαριέσαι αδερφέ για τον πολιτισμό», η τέχνη του Κακο-grafiti Γιωρκάτζιη.

Πολλοί το θεωρούν υγιή αντίδραση της κοινωνίας να βλέπουν γραμμένους τοίχους με συνθήματα και αν είναι βαμμένοι και με γράμματα πλαγιαστά τότε το ονομάζουν graffiti.

Αυτός ο τοίχος, που απαθανάτισε φακός του apoklaipsi.com, δεν περιποιεί τιμή για την πρωτεύουσα και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί.

Η λεγόμενη «τέχνη του δρόμου» ή «street art» ανθεί με τον χειρότερο τρόπο.

Ο Δήμαρχος, επικαλείται συνεχώς την έλλειψη κονδυλίων, για την τέχνη και τον πολιτισμό, με αποτέλεσμα η τέχνη να γίνεται από απολίτιστους και με τον τρόπο που βλέπουμε.

Ο Δήμαρχος, που λόγω φόρτου εργασίας, σπάνια εμφανίζεται στους δρόμους της Λευκωσίας, μας είπε πρόσφατα ότι όλα κυλούν ομαλά και σύντομα η πρωτεύουσα θα πάρει την πραγματική της μορφή.

0e04d69053de2bce6fdd546c00bf576f25b44ae1a34331bf71cb91d0a1cc3c6c      grafiti2

Αν εννοούσε αυτή τη μορφή, τότε η απόκλιση στον τρόπο σκέψης με τους δημότες που τον ψήφισαν, είναι -όχι απλώς- μεγάλη, αλλά τεράστια και αγεφύρωτη.

Αυτές οι βρομιές κύριες Δήμαρχε, όπου εντοπίζονται, γιατί δεν σβήνονται αμέσως!

Υπάρχει έλλειψη κονδυλίων ;

Υπάρχει έλλειψη προσωπικού;

Μήπως μας αρέσει η εικόνα και δεν το κατάλαβα εγώ;

Ευτυχώς που τα κακο-graffiti δεν έχουν οροφή, όπως το Δημοτικό Θέατρο, για να κινδυνεύει να πέσει επάνω στα κεφάλια μας. Θυμάστε;

Καλύτερα κύριε Δήμαρχε, πριν ασχοληθείτε με την τεραστίων διαστάσεων πολιτιστική ανατροπή της Λευκωσίας, ασχοληθείτε με αυτά που βλέπουμε εμείς καθημερινά, εκτός αν εσείς δεν τα βλέπετε και η μόνη διαδρομή που κάνετε, είναι σπίτι-Δημαρχείο.

grafiti3   grafiti4

Ίσως αλλάξετε απόφαση αν αύριο κάποιοι λεγόμενοι καλλιτέχνες κακοgraffitiσουν στον τοίχο του σπιτιού σας.

Εκεί μπορεί να βγείτε και να μας πείτε το κορυφαίο ότι «η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα όρια της ελευθερίας των άλλων» και λάβετε μέτρα.

Φήμη