Τα είπαν τηλεφωνικά Αναστασιάδης Μπάιτεν – Θετικές οι ΗΠΑ για ΜΟΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα 6/5 αργά το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Τζο Μπάιντεν.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον κ. Μπάιντεν για τις προοπτικές επανέναρξης του διαλόγου με στόχο την επίλυση του Κυπριακού. Επανέλαβε την πολιτική του βούληση, έτσι ώστε μέσα από ένα ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο να δημιουργηθούν εκείνες οι προοπτικές για θετική κατάληξη.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο για την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στη διαπραγματευτική διαδικασία και στις προσπάθειες για επίτευξη του στόχου της επανένωσης και του τερματισμού του απαράδεκτου στάτους κβο.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε το ενδιαφέρον της Αμερικανικής Κυβέρνησης, αλλά και του ιδίου προσωπικά, για την επανέναρξη των συνομιλιών, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Σημείωσε, την ίδια στιγμή, τη θετική προσέγγιση των ΗΠΑ προς τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και εξέφρασε την ετοιμότητα τόσο της Αμερικανικής Κυβέρνησης όσο και του ιδίου προσωπικά να προσφέρουν στην όλη διαδικασία προς επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν συζήτησαν, επίσης, θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.