Τα βρόντηξε και έφυγε ο Μασούρας – Παραιτήθηκε από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

Την παραίτηση του από από Αντιπρόεδρος και μέλος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών υπέβαλε χτες με επιστολή του προς την Πολιτική και Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος ο Ανδρέας Μασούρας.

Στην επιστολή του ο Ανδρέας Μασούρας αναφέρει «με ιδιαίτερη πικρία, πως ένα κουρασμένο πλέον Κίνημα δεν μπορεί και δεν έχει κάτι να προσφέρει στη νέα γενιά» και πως «η μη ανανέωση στελεχών και νέων ανθρώπων, η οικογενειοκρατία και ο παλαιοκομματικός χαρακτήρας του ως προς αντιλήψεις, διαχειρίσεις και δομές (π.χ. ζητήματα συμμετοχικότητας και εναλλαξιμότητας), αποτελούν και τις κύριες αιτίες της καθήλωσης του και της μη αποδοχής του από την κοινωνία».

Αναφέρει επίσης ότι ένα πράσινο και οικολογικό Κίνημα, για να θεωρείται οικολογικό πρέπει να συμπεριφέρεται κατάλληλα και όχι απλά να φαίνεται και ότι ο εκτροχιασμός από τις θεμελιώδεις βασικές αρχές και αξίες της Πολιτικής Οικολογίας αλλά και ευρύτερα του Οικολογικού Κινήματος είναι δυστυχώς εμφανής.

Ο Ανδρέας Μασούρας αναφέρεται στην επιστολή του και στις συζητήσεις που είχα κάνει τόσο με τον Πρόεδρο του Κινήματος όσο και με άλλα στελέχη εκφράζοντας τις ανησυχίες του χωρίς όμως ουσιαστικό αντίκρισμα.

«Ως νέος είμαι πεπεισμένος πως σε ένα τέτοιο κουρασμένο πολιτικό κίνημα δεν έχω κάτι άλλο να προσφέρω» προσθέτει και καταλήγει ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τα ιδανικά, τις αξίες και τις αρχές της Πολιτικής Οικολογίας από μάχιμα χαρακώματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ