Τα… αλλάζουν για το Τσίρειο – Τι διευκρινίζει ο Βίκτωρας

Το Τσίρειο στάδιο έχει λάβει το πιστοποιητικό καταλληλότητας του Δήμου Λεμεσού, ενώ έχουν ληφθεί και θα ληφθούν και άλλα διορθωτικά μέτρα για αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετώπιζε, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο, ο οποίος προέβηκε σε διευκρινιστική δήλωση για το θέμα, την Τρίτη, στο Προεδρικό.

«Υπήρξε μια παρανόηση και μεταδίδεται λανθασμένα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι καταρρέει το Τσίρειο και υπάρχει πρόβλημα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Εκείνο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χθες εξηγούσε στα εγκαίνια και στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, διευκρίνισε, «ήταν ότι όταν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΚ πριν ένα, ενάμιση χρόνο είχε έρθει εδώ στο Προεδρικό για την κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ στο χώρο του ΓΣΖ, ο Πρόεδρος τους είχε εξηγήσει τότε ότι προτεραιότητα τότε – και τώρα – της Κυβέρνησης είναι η κατασκευή νέου γηπέδου των τριών ομάδων στη Λεμεσό γιατί τότε το Τσίρειο αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα».

Έκτοτε, συνέχισε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «έχουν γίνει πάρα πολλές ενέργειες και τεχνικοί των δημοσίων έργων έχουν επιθεωρήσει το Τσίρειο μαζί με τους μηχανικούς του Τσιρείου», προσθέτοντας ότι «έχουν καταλήξει σε αποφάσεις, έχουν γίνει διορθωτικά έργα».

«Ήδη έχει προγραμματιστεί κονδύλι γύρω στα €2.700.000 για την ασφάλεια του Τσιρείου, έχει βγει το πιστοποιητικό καταλληλότητας από το Δήμο Λεμεσού και άρα είναι προφανές ότι το Τσίρειο δεν κινδυνεύει με κατάρρευση», σημείωσε.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι άρα το Τσίρειο στάδιο είναι ασφαλές ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «υπάρχει το πιστοποιητικό καταλληλότητας που τους έχει χορηγήσει ο Δήμος, έγιναν οι μελέτες, γίνονται έργα, έγιναν έργα και θα γίνουν και άλλα για την ασφάλεια του Τσιρείου»

Πηγή: ΚΥΠΕ