Ταλαιπωρία -13 πτήσεις επηρεάζονται από την απεργία ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα

Συνολικά 13 πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Κύπρου από και προς ελληνικά αεροδρόμια, επηρεάζονται από τη σημερινή τετράωρη στάση εργασίας στην οποία θα κατέλθουν από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αδάμος Ασπρής, Εκπρόσωπος Τύπου αεροδρομίων της Κύπρου, «χθες το βράδυ οι Αρχές των κυπριακών αεροδρομίων έλαβαν ειδοποίηση – ΝΟΤΑΜ σύμφωνα με την οποία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Ελλάδας προτίθενται να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας σήμερα, από τις δύο το μεσημέρι μέχρι τις έξι το απόγευμα».

Πρόσθεσε ότι «με βάση τα μέχρι αυτή τη στιγμή δεδομένα, φαίνεται να επηρεάζεται σημαντικός αριθμός πτήσεων από και προς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα επηρεάζονται συνολικά 13 πτήσεις, εκ των οποίων οι οκτώ είναι αναχωρήσεις και οι υπόλοιπες πέντε αφίξεις».

Από τις 13 αυτές πτήσεις, συνέχισε «οι 12 αφορούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας ενώ επηρεάζεται και μία αναχώρηση στο αεροδρόμιο Πάφου. Αναμένεται ότι θα υπάρξει αλλαγή στην ώρα εκτέλεσης των πτήσεων που επηρεάζονται και ορισμένες από αυτές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν, είτε πριν από την έναρξη είτε μετά τη λήξη της απεργίας στην Ελλάδα».

Σημείωσε ακόμα ότι «από χθες το βράδυ οι επηρεαζόμενες αερογραμμές έχουν αποδοθεί σε μια προσπάθεια ενημέρωσης του κάθε επιβάτη που επηρεάζεται ξεχωριστά. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία ενημέρωσης του επιβατικού κοινού το οποίο ταξιδεύει σήμερα για Ελλάδα και επηρεάζεται από την απεργία των Ελλήνων ελεγκτών».

Ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου κάλεσε «το επιβατικό κοινό το οποίο ταξιδεύει σήμερα (μεταξύ δύο το μεσημέρι με έξι το απόγευμα για την Ελλάδα), να βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να έχει ακριβή ενημέρωση σχετικά με τις νέες ώρες αναχώρησης των πτήσεων για τις οποίες ενδιαφέρεται».

Οι Αρχές των αεροδρομίων της Κύπρου, κατέληξε, «θα παρακολουθούν συνεχώς την κατάσταση και θα κρατούν ενήμερο το κοινό».