Τέσσερα άλλα νεογνά φέρουν το φονικό βακτηρίδιο – Σε “καραντίνα” θάλαμοι

Τέσσερα τουλάχιστον νεογνά έχουν προσβληθεί από  το μικρόβιο ακινετοβακτηρίδιο και ήδη έχουν τεθεί σε καραντίνα και νοσηλεύονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην Εντατική μονάδα θεραπείας νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τα κρατήσουν στη ζωή. Παρακολουθεί στενά το θέμα, το Υπουργείο Υγείας.

Την ύπαρξη και άλλων 4 τουλάχιστον περιστατικών όπου νεογνά προσβλήθηκαν από το θανατηφόρο βακτηρίδιο επιβεβαίωσε σε παρέμβαση της στην Κρατική τηλεόραση η διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής θεραπείας Νεογνών Δρ. Χριστίνα Καραολή, μετά το θάνατο νεογνού νωρίτερα το απόγευμα.  Η κ. Καραολή  τόνισε για μια ακόμη φορά ότι λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την απομόνωση του μικροβίου και τον περιορισμό της εξάπλωσης του στο Μακάρειο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την κ. Καραολή, όσα νεογνά έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο στέλεχος βακτηριδίου έχουν απομονωθεί, λήφθηκαν όλα τα μέτρα προφύλαξης και αντιμετωπίστηκαν με κατάλληλη αγωγή. Η κατάσταση των νεογνών είναι σταθερή. Πέραν των πιο πάνω, έχει ληφθεί πρόνοια όπως τα νέα περιστατικά νοσηλεύονται σε άλλο διαμορφωμένο με τον κατάλληλο εξοπλισμό χώρο.