Τέρμα στην κοροϊδία – Πείτε επιτέλους την αλήθεια για τους αγνοούμενους

Κάποια πράγματα, που όλοι γνωρίζουμε τους λόγους, για τους οποίους έμειναν μακριά από αλήθεια, εξακολουθούν να πονούν, να πληγώνουν, να προκαλούν εφιάλτες, να καταστρέφουν ζωές.

Το δράμα των αγνοουμένων και η πολιτική εκμετάλλευσή του πρέπει κάποτε να τελειώσει.

Πρέπει ο κόσμος, όσο και αν πονά, να μάθει την αλήθεια. Να του πουν όλη την αλήθεια αυτοί που 41 τώρα χρόνια του την απέκρυψαν.

Οικογένειες ολόκληρες μεγάλωσαν αναμένοντας το γυρισμό του αγαπημένου τους προσώπου, που μπορεί να ήταν ο πατέρας, ο αδερφός, ο θείος, οποιοσδήποτε.

Τέρμα στην κοροϊδία. Πείτε στον κόσμο την αλήθεια. Και η δική μας, αλλά και η άλλη πλευρά, ξέρουν πολλά πράγματα για την τύχη των αγνοουμένων, τα οποία τόσα χρόνια θάβουν όσο πιο βαθιά μπορούν.

Τερματίστε την κοροϊδία, το οφείλεται σε χιλιάδες οικογένειες, που υποφέρουν εδώ και μισό αιώνα.

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η υπόθεση του αγνοούμενου Χαράλαμπου Πάλμα, ο οποίος τελικά δεν ήταν αγνοούμενος.

Θάφτηκε μαζί με άλλους 20 – 30 Eλληνοκύπριους από χέρια δικά μας, στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμιας, χωρίς να αφαιρεθούν ούτε τα προσωπικά τους αντικείμενα δηλαδή οι βέρες σταυροί και άλλα.

Και, όμως, η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο. Στην ταφόπλακα δεν έγραψε κανείς Χαράλαμπος Πάλμας, παρά η λέξη που αναγράφονταν ήταν «Άγνωστος» με τις ταυτότητες να «κοσμούν» το μνήμα.

Όλοι όσοι γνώριζαν και κρατούσαν τις οικογένειες σε κατάσταση επιστροφής, όπου νάναι έρχεται, έχουμε νέα του, κάποιος είπε ότι τον είδε και άλλες τέτοιες ψευτιές, συντηρούσαν μια κατάσταση, για την οποία το λιγότερο που πρέπει να κάνουν είναι να απολογηθούν.

Γνωρίζουμε ότι αυτοί, που διαχειρίζονταν τα οστά, τα συντηρούσαν με χημικά. Δεν γνώριζαν ότι με τον τρόπο αυτό κατέστρεφαν τα οστά και μπορούσε να χαθεί το DNA.

Γνωρίζουμε βεβαίως και την κοροϊδία της άλλης πλευράς.

Μας υποδεικνύουν που είναι θαμμένα τα οστά από σορούς 200 Ελληνοκυπρίων, που είχαν περισυλλεγεί από διάφορα πεδία κατά την τουρκική εισβολή, σκάβουμε περιμετρικά του στρατοπέδου στον Τράχωνα που μας υποδεικνύουν, ενώ γνωρίζουμε ότι τα οστά είναι θαμμένα είναι εντός του στρατοπέδου! Και όμως ψάχνουμε να τα βρούμε!

Το παραμύθι πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Πρέπει ο κόσμος και δικαιούται να μάθει την αλήθεια.

Σύμφωνα με τον αρχαίο τραγικό Σοφοκλή “Αλλ’ ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου” (κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο)

Κρατίνος