Σχέδιο 7 εκ. ευρώ για εργοδότηση ανέργων – Εγκρίθηκε από το Υ.Σ

Στην έγκριση νέου σχεδίου εργοδότησης ανέργων προχώρησε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία. Το σχέδιο είναι ύψους 7.300,000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου είπε ότι «στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου έχει εγκριθεί νέο σχέδιο πρόσληψης ανέργων με συνολικό προϋπολογισμό 7 εκ. 300 χιλιάδων ευρώ και το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο».

Πρόσθεσε ότι το Σχέδιο «απευθύνεται σε μακροχρόνια άνεργους και αφορά επιδότηση του 60% του μισθολογικού κόστους. Απευθύνεται σε οποιαδήποτε επιχείρηση και είναι στο πλαίσιο εργοδότησης ανέργων». Ερωτηθείσα είπε ότι «η διάρκεια εργοδότησης είναι για δέκα μήνες, όπου θα υπάρχει επιδότηση του 60% και για επιπρόσθετους δύο μήνες για τους οποίους (οι μισθοί) πρέπει να καταβληθούν από την επιχείρηση. Ουσιαστικά αφορά πρόσληψη ενός έτους».

Η κα Αιμιλιανίδου σημείωσε ότι «στοχεύουμε σε 1200 άνεργους και μακροχρόνια άνεργους, δηλαδή να είναι εγγεγραμμένοι πέραν των έξι μηνών ως άνεργοι»