“Σφίγγα” ο 34χρονος που άρπαξε τα εκατομμύρια του θείου – Oκτώ μέρες κράτηση

Αρνείται  να συνεργαστεί με την αστυνομία και δεν απαντάει σε καμιά ερώτηση των ανακριτών, ο 34χρονος που φέρεται να απέσπασε από τον θείο του χρηματικό ποσό δύο και πλέον εκατομμυρίων ευρώ με την υπόσχεση ότι θα λειτουργήσουν μαζί πρακτορείο στοιχημάτων και θα διπλασιάσει τα λεφτά του.  Ο 34χρονος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου όπου τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση.

Η απάτη, σύμφωνα με την καταγγελία του παραπονούμενου ηλικίας 59χρονων άρχισε πριν από έξι χρόνια και συγκεκριμένα το 2009 όταν ο ανιψιός του, του παρουσιάστηκε και του ζήτησε χρήματα για ανοίξουν πρακτορείο στοιχημάτων με το οποίο θα αποκτούσαν πολλά κέρδη. Του έδειξε μάλιστα και σχετικές άδειες και άλλα παρόμοια έγγραφα.  Ο θείος πείστηκε και έδωσε τα πρώτα χρήματα. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε για έξι χρόνια με τον 34χρονο να υπόσχεται πρακτορείο αλλά τα λόγια δεν έγιναν ποτέ πράξεις, ενώ το ποσό που πλήρωσε ο ιδιαίτερα υπομονετικός θείος ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Όταν ο θείος κατάλαβε ότι το πρακτορείο θα λειτουργούσε μόνο στα όνειρα του και ότι δεν θα έπαιρνε τα χρήματα του κατήγγειλε την  υπόθεση στην αστυνομία.

Ο 34χρονος συνελήφθη χθες και τέθηκε υπό κράτηση. Τα αδικήματα που διερευνούνται εναντίον του, είναι μεταξύ άλλων, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και πλαστογραφία.