Συντριβή ελικοπτέρου με 16 νεκρούς αστυνομικούς στην Κολομβία

Δεκαέξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν χθες όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν φαίνεται να συνετρίβη σε μια βουνοπλαγιά σε δασώδη περιοχή της βορειοδυτικής Κολομβίας, είπε ο Υπουργός Άμυνας της χώρας Λουίς Κάρλος Βιγιέγκας.

Το ελικόπτερο, αμερικανικής κατασκευής Black Hawk UH-60, συνετρίβη για άγνωστους προς το παρόν λόγους ενώ βρισκόταν σε επιχείρηση δίωξης ναρκωτικών, στην περιφέρεια Αντιόκια, περίπου 450 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπογκοτά. Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι το γεγονός διερευνάται.

“Προς το παρόν, η πιο πιθανή εκδοχή είναι ότι το ελικόπτερο συνετρίβη στην βουνοπλαγιά, μάλλον λόγω χαμηλών νεφώσεων που κάλυπταν την περιοχή”, είπε ο Υπουργός σε δημοσιογράφους στην Μπογκοτά.

Το δυστύχημα είναι το δεύτερο μετά από την συντριβή άλλου ελικοπτέρου, του CASA C-235 ισπανικής κατασκευής, που έπεσε στην βορειοανατολική περιοχή της χώρας λόγω μηχανικής βλάβης, σκοτώνοντας τους 11 επιβαίνοντες στρατιώτες. Οι αστυνομικοί που σκοτώθηκαν χθες ήταν μέρος μιας εκστρατείας ενάντια σε μια εγκληματική οργάνωση των πρώην ακροδεξιών παρακρατικών γνωστών ως Clan Usuga.

Ο ηγέτης της ομάδας, Ντάριο Αντόνιο Ουσούγκα, γνωστός ως “Οτονιέλ”, έχει 2.000 άντρες υπό την διεύθυνσή του, και οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

“Υπήρχαν τρία ελικόπτερα στην επιχείρηση, και τα άλλα δύο δεν άκουσαν πυροβολισμούς εκτός από αυτούς που προήλθαν από τα τρία ελικόπτερα (στην επιχείρηση)”, είπε ο Βιγιέγκας.

Πηγή: ΑΠΕ