Συντετριμμένο δηλώνει το ανθρωπόμορφο τέρας που σκότωσε τον Σεσίλ. Photo-video

Ο 55χρονος Αμερικανός οδοντίατρος, Ουόλτερ Πάλμερ, που βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας κατακραυγής, όταν δολοφόνησε ένα από πιο γνωστά και αγαπητά λιοντάρια στην Ζιμπάμπουε, τον 13χρονο Σεσίλ ,έλυσε την σιωπή του για την αποτρόπαια πράξη του.

Ο οδοντίατρος από την Μινεσότα είχε εξαφανιστεί και μόλις, την Κυριακή το βράδυ, επανεμφανίστηκε με κοινή συνέντευξη που έδωσε στο Associated Press και στην εφημερίδα Minneapolis Star Tribune.

walterpalmer2

Ανέφερε ότι σήμερα θα επιστρέψει και πάλι στα επαγγελματικά του καθήκοντα και υποστήριξε ότι αισθάνεται «συντετριμμένος» από τα επακόλουθα και τις συνέπειες που είχε η δολοφονία του Σεσίλ, στην οικογένεια, στους φίλους και στους συναδέλφους του.

Ο Πάλμερ αμφισβήτησε τα δημοσιεύματα, που ανέφεραν, ότι, αφού δολοφόνησε το εμβληματικό λιοντάρι με τόξο στο εθνικό πάρκο Hwange της Ζιμπάμπουε, στη συνέχεια το αποτελείωσε με όπλο, σαράντα ώρες αργότερα, για να εξαφανιστεί αμέσως μετά και επέμεινε ότι πάντα στα κυνήγια που συμμετείχε ακολουθούσε τους νόμους…

«Αν γνώριζα ότι το λιοντάρι είχε όνομα και ήταν σημαντικό για την χώρα ή για μελέτες, δεν θα το είχα σκοτώσει. Κανείς από την κυνηγετική μου ομάδα δεν γνώριζε το όνομα του λιονταριού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ουόλτερ Πάλμερ και κατέληξε λέγοντας ότι μετά από ένα σχεδόν μήνα «διαδικτυακής κακοποίησης», τώρα πια αισθάνεται ασφαλής να επιστρέψει στην εργασία του.

Ο δολοφόνος του Σεσίλ υποστήριξε ότι το χρονικό διάστημα που επέλεξε να μείνει μακριά από την δημοσιότητα, δεν είχε εξαφανιστεί, αλλά, απλά, βρισκόταν μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του και είπε ότι η υπόθεση με την δολοφονία του Σεσίλ και η τροπή που αυτή πήρε «ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για την γυναίκα και την κόρη του».

Πάντως, ο Αμερικανός οδοντίατρος απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την δολοφονία του λιονταριού, όπως, για παράδειγμα, δεν μίλησε καθόλου για την τύχη του πτώματος του άτυχου ζώου, μετά την βάναυση δολοφονία του.

Κρατίνος