Συννεφιασμένος και βροχερός ο καιρός σήμερα – Προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο

Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικά βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε περιοχή καταιγίδας δεν αποκλείεται να σηµειωθεί χαλαζόπτωση.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά στα νότια το απόγευµα µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές στα δυτικά και βόρεια παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι, 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος µε το ενδεχόµενο να σηµειωθούν τοπικά βροχές, ενώ αργότερα αναµένεται τοπικά να σηµειωθούν και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε περιοχή καταιγίδας δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά θα εµφανίζονται αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες µετά το µεσηµέρι δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή στα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά κατά τις απογευµατινές ώρες θα εµφανίζονται αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο από την Κυριακή.