Συνεχίζουν τις επαφές τους οι διαπραγματευτές

Συνεχίζουν τις επαφές τους και αυτή την εβδομάδα οι διαπραγματευτές των δυο κοινοτήτων, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί. Οι συναντήσεις τους θα διακοπούν για δυο εβδομάδες και θα επαναρχίσουν την τελευταία εβδομάδα Αυγούστου, οπόταν θα συναντώνται επί καθημερινής βάσης για προετοιμασία της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί την 1η Σεπτεμβρίου.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για τις συναντήσεις των διαπραγματευτών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντησή τους, με τη συμμετοχή της ομάδας εργασίας για την οικονομία. Θα ακολουθήσει συνάντησή τους με τη συμμετοχή της ομάδας εργασίας για το περιουσιακό.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των διαπραγματευτών με τη συμμετοχή της ομάδας εργασίας για θέματα ΕΕ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ακόμη στο ΚΥΠΕ πως οι διαπραγματευτές θα συναντηθούν εκ νέου την Παρασκευή για αποτύπωση της κατάστασης και περαιτέρω προγραμματισμό.

Ανέφερε, εξάλλου, πως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε δεν θα παραστεί στις συναντήσεις σήμερα και αύριο, θα είναι όμως παρών στη συνάντηση της Παρασκευής.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως στη συνέχεια θα υπάρξει διακοπή των συναντήσεων, οι οποίες θα επαναρχίσουν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, πιθανόν στις 25 του μήνα, με καθημερινές συναντήσεις των διαπραγματευτών για προετοιμασία της συνάντησης των ηγετών, της πρώτης μετά τις θερινές διακοπές, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου.