Συνεχίζει τις επιχειρήσεις εναντίον ΡΚΚ η Τουρκία – με 30 μαχητικά F16 ε στο Βόρειο Ιράκ

Και στο Βόρειο Ιράκ αλλά και εντός της Τουρκίας χτύπησε το ΡΚΚ σήμερα η Τουρκία έπειτα από επίθεση της οργάνωσης στη στρατιωτική βάση Σιρνάκ της Τουρκίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις στρατιώτες εκ των οποίων ένας αξιωματικός.

Στο Βόρειο Ιράκ χτύπησαν με 30 μαχητικά F16 τα στρατόπεδα Ζαπ, Μετίνα και Χάφτανιν του ΡΚΚ ενώ εντός της Τουρκίας χτύπησαν ελικόπτερα Κόμπρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου, μέλη του ΡΚΚ άνοιξαν πυρά στους στρατιώτες που διασφάλιζαν την ασφάλεια του δρόμου για το στρατιωτικό προσωπικό που επέστρεφε στις περιοχές των βάσεων στην πόλη Σιρνάκ. Κατά την επίθεση που έγινε, σκοτώθηκε ένας αξιωματικός και δύο στρατιώτες. Μετά την επίθεση εστάλησαν στην περιοχή μη επανδρωμένα μέσα και Μονάδα Καταδρομέων με ελικόπτερα. Κατά την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκε και ένα μέλος του ΡΚΚ.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επίθεση έγινε και εναντίον στρατιωτικής μονάδας εντός των φυλακών του Μάλτεπε αλλά δεν υπήρξαν θύματα. Σημειώνεται ότι στην περιοχή εστάλησαν πολλοί αστυνομικοί και ξεκίνησε επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών.

Πηγή:ΚΥΠΕ