Συνελήφθη ο τρίτος – Για τις μίζες στο Ακουολογικό

Έφτασε τα ξημερώματα στην Κύπρο και συνελήφθη από την Αστυνομία ο γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ο οποίος καταζητείτο αναφορικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας για καταδολίευση, κατάχρησης εξουσίας, δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό και δεκασμού δημόσιου λειτουργού.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης «σήμερα γύρω στις 03.30 τα ξημερώματα έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας το άτομο εναντίον του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης αναφορικά με καταγγελία συγκεκριμένου Ακουολογικού Κέντρου στη Λευκωσία. Η Αστυνομία έχει εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης και το άτομο έχει συλληφθεί για ποινικά αδικήματα» που αφορούν υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για καταδολίευση, κατάχρησης εξουσίας, δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, δωροληψίας από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα διαφθοράς και του περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πρόσθεσε ότι «το άτομο αυτό θα ανακριθεί και εντός της ημέρας αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος κράτησης του. Για την ίδια υπόθεση τελούν από το περασμένο Σάββατο υπό οκταήμερη κράτηση άλλα δύο άτομα, ένας 59χρονος και ένας 60χρονος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι «υπάρχει και μια δεύτερη καταγγελία από Ακουολογικό Κέντρο στη Λεμεσό και στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας η Αστυνομία θα λάβει καταθέσεις για να διευκρινιστεί τι ακριβώς υπάρχει».

Όπως εξήγησε ο κ. Αγγελίδης «η Αστυνομία έχει στενή συνεργασία τόσο με την Ελεγκτική Υπηρεσία όσο και με την Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για διερεύνηση οποιονδήποτε καταγγελιών. Ωστόσο μέχρι στιγμής στο Αρχηγείο Αστυνομίας δεν έχουν διαβιβαστεί οποιεσδήποτε οδηγίες για διερεύνηση πιθανών αδικημάτων ή άλλων θεμάτων που ενδεχομένως να έγιναν».