Συνελήφθη και ο επιχειρηματίας για την υπόθεση ΣΠΕ Αγίας Φύλας

Στη σύλληψη του 54χρονου ιδιοκτήτη εργοληπτικής εταιρείας, από τη Λευκωσία, ο οποίος καταζητείτο σε σχέση με την υπόθεση των ατασθαλιών στην ΣΠΕ Αγίας Φύλας, προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης η Αστυνομία Λεμεσού.

Ο 54χρονος επισκέφθηκε ο ίδιος μαζί με το δικηγόρο του το ΤΑΕ Λεμεσού, όταν ενημερώθηκε πως εναντίον του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, μαζί με τα τρία πρώην στελέχη της ΣΠΕ Αγίας Φύλας που συνελήφθησαν το απόγευμα.

Για την ίδια υπόθεση εξακολουθεί να καταζητείται ο 42χρονος διευθυντής της εργοληπτικής εταιρείας, η οποία σύμφωνα με τις έρευνες της Αστυνομίας, εξασφάλισε δάνεια από τη ΣΠΕ ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις.

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών ανακριτών βρίσκονται και άλλα πρόσωπα και εταιρείες με τον αριθμό των δανείων να ξεπερνά τα 100 και το συνολικό ποσό τους τα 25 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία φέρεται να εξασφαλίστηκαν μεταξύ 2006-2009, με πλαστά έγγραφα, σε σχέση με τη φερεγγυότητα των εγγυητών και των απαιτούμενων εξασφαλίσεων.

Πηγή:ΚΥΠΕ