Συνεδριάζει αύριο το EuroWorking Group – Βλέπει συμφωνία εντός 24 ωρών ο Βαρουφάκης

Στις Βρυξέλλες αύριο θα συνεδριάσει το Euro Working Group, σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η συνεδρίαση θα γίνει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης εκτίμησε ότι η Αθήνα θα μπορούσε να καταλήξει μέσα σε 24 ώρες σε συμφωνία με τους δανειστές αν επικρατήσει το «Οχι» στο δημοψήφισμα.

Ερωτηθείς δε για το αν είναι βέβαιος για το αποτέλεσμα απάντησε πως δεν χρειάζεται να είναι βέβαιος γιατί υπάρχει όμορφη δημοκρατία, επισημαίνοντας πως πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα σε λίγες ώρες.

Λίγες ώρες αργότερα, σχολιάζοντας τα όσα δημοσιεύτηκαν σχετικά με τις φερόμενες δηλώσεις του για συμφωνία με τους θεσμούς μέσα σε 24 ώρες, έγραψε στο twitter:

«Σε 24 ώρες θα μπορούσαμε να έχουμε μια συμφωνία, είπα. Αλλά, τα τοξικά μας ΜΜΕ έσπευσαν να αναφέρουν ότι προέβλεψα μια συμφωνία εντός 24 ωρών. Τι να πει κανείς;».

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Δευτέρας συνεδριάζει και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, προκειμένου να αποτιμήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να λάβει αποφάσεις για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.

Πηγή:Έθνος