Συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Τι συζήτησε με τον ομόλογό του στις Σεϋχέλλες

Τρόπους ενίσχυσης των διακρατικών σχέσεων Κύπρου – Σεϋχελλών στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και των επενδύσεων συζήτησαν οι πρόεδροι των δυο χωρών την περασμένη εβδομάδα.

Με αφορμή την παρουσία του προέδρου Αναστασιάδη στις Σεϋχέλλες για τις καλοκαιρινές διακοπές, οι δυο πρόεδροι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να θέσουν επί τάπητος θέματα κοινού ενδιαφέροντος προς αμοιβαίο όφελος των χωρών τους.

Όπως μετέδωσε το κρατικό Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, σε ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε η κυβέρνηση των Σεϋχέλλων γίνεται επίσης αναφορά σε προοπτικές συνεργασίας στους τομείς της αειφόρου ανάπτυξης, των θαλασσίων πόρων και της κλιματικής αλλαγής.

Οι πρόεδροι, Αναστασιάδης και Μίτσελ είχαν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν τρόπους πολυμερών συνεργασιών, κυρίως μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κοινοπολιτείας και των Ηνωμένων Εθνών, με γέφυρα στήριξης την Κύπρο.

Στην ανακοίνωση της προεδρίας των Σεϋχελλών, γίνεται επίσης εκτενής αναφορά στους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς των δυο χωρών από το 1956 όταν ο τότε πρόεδρος Αρχιεπίσκοπος Μακάριος είχε εξοριστεί στο νησί Μαέ.