Συνασπισμός ακριτικών και ημικατεχόμενων Δήμων – Τι θα ζητήσουν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Τις δυνάμεις τους, διεκδικώντας από την Πολιτεία τον καταρτισμό ολοκληρωμένης στρατηγικής για στήριξη νέων ζευγαριών και παραχώρηση στεγαστικών κινήτρων, ενώνουν ακριτικοί και ημικατεχόμενοι Δήμοι.

Εκπρόσωποι των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, στον οποίο εξήγησαν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, από τη μαζική φυγή νέων ζευγαριών από τις ακριτικές και ημικατεχόμενες περιοχές, λόγω της αναθεώρησης και μείωσης των στεγαστικών κινήτρων.

Ο κύριος Ομήρου, δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα μηνύματα στη κυβέρνηση, ενώ κάκισε τη στάση των κατοχικών αρχών, που διαχρονικά δεν επιτρέπουν την απρόσκοπτη χρήση γεωργικής γης από τους νόμιμους ιδιοκτήτες, σε περιοχές που γειτνιάζουν με το συρματόπλεγμα της ντροπής.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας apokalipsi.com αναφέρουν, οτι ο συνασπισμός των ακριτικών και ημικατεχόμενων Δήμων, θα έχει άμεσα συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν τον καθορισμό Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που θα είναι προς όφελος και των συγκεκριμένων περιοχών.