Συνέλαβαν δύο τζιχαντιστές στην Κω – «Καρφώθηκαν» από φωτογραφίες στα κινητά τους

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ και την ΕΥΠ  στην Κω μετά τον εντοπισμό υπόπτων για τζιχάντ.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εντείνει τις έρευνες και τους ελέγχους τους σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία αποτελούν τα σημεία υποδοχής των προσφυγικών ροών και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Ελεύθερου Τύπου, οι εξονυχιστικοί έλεγχοι απέδωσαν καρπούς.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο νησί εντοπίστηκαν δύο Σύροι, οι οποί έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ για τυχόν σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες με όπλα, μαχαίρια, σημαία του Ισλαμικού Κράτους και τζιχαντιστές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Σε μία από τις δύο φωτογραφίες μάλιστα, ο ένας από τους δύο Σύρους που φέρονται να υποδύονταν τους πρόσφυγες είχε ποζάρει μπροστά στη μαύρη σημαία του ISIS.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ένας από τους δύο άνδρες ανέφερε ότι είναι κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ, τον οποίο θεωρεί εχθρό του, χωρίς ωστόσο να παραδεχθεί ότι τάσσεται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους. Οι φωτογραφίες στο κινητό του τηλέφωνο μαρτυρούν σύμφωνα με τις Αρχές την προσήλωσή του στο σκληροπυρηνικό Ισλάμ.

Οι δύο Σύροι έφτασαν τη Δευτέρα από τα τουρκικά παράλια με λέμβο μαζί με πρόσφυγες.

Ο εντοπισμός τους σήμανε συναγερμό στις Αρχές που αμέσως ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για να διαπιστωθεί το παρελθόν τους, ενώ από την Κατεχάκη σημειώνουν ότι τα ονόματα των δύο υπόπτων δεν βρίσκονται στις λίστες με τους καταζητούμενους του ISIS.