Συμφέροντα πίσω από τις μαρίνες Πρωταρά-Αγίας Νάπας…

Οκτακόσιες θέσεις εργασίας για τα επόμενα 3 χρόνια, μόλις οι αρχές ανάψουν το πράσινο φως για την δημιουργία των μαρίνων Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας, και πόσες άλλες αφού λειτουργήσουν. Τα οφέλη στον τουρισμό πολλαπλά.Και όμως κάποιοι κάθονται σε δερμάτινες καρέκλες, το παίζουν εξουσία και σφυρίζουν αδιάφορα.

Δεν πάει να κουρεύεται ο Λιβανέζος τουρίστας που έπιασε το κότερο του και ήρθε να αδειάσει το παχουλό πορτοφόλι του στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Στο κάτω κάτω έχει και αλλού…πορτοκαλιές.

Μήπως αυτό είναι το πρόβλημα; Μήπως τα συμφέροντα κάποιων δεν επιτρέπουν να ευημερήσει η Επαρχία Αμμοχώστου; Και αν ναι ποιοί είναι αυτοί άραγε;

Οι καταγγελίες των δύο δημάρχων Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας, Θεόδωρου Πυρίλλη και Γιάννη Καρούσου, αντίστοιχα, χθες στην επιτροπή Εμπορίου της Βουλής δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης.

Το οτι η Νομική Υπηρεσία εδώ και τέσσερεις μήνες δεν δίνει μία γνωμάτευση για να μπορεί να ξεκινήσει ένα έργο που θα δώσει πνοή όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την Κύπρο είναι κατά το ελάχιστο απαράδεκτο. Δεν υπονοούμε οτι η εν λόγω λειτουργός έχει συμφέροντα. Αντίθετα, μπορεί η κοπέλα να μην μπορεί να περπατήσει καν στο γραφείο της απο τα τόσα αιτήματα για νομικές γνωματεύσεις.

Δυστυχώς όμως, ακόμα και εαν αυτή η υπηρεσία δεν φταίει ουσιαστικά λόγω σοβαρής υποστελέχωσης, εντούτοις, θα έπρεπε να δίνεται προτεραιότητα σε τέτοιου είδους αναπτύξεις που στόχο έχουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. Την πραγματική και όχι την πολυ-υποσχόμενη.

Πάει πιά ο καιρός που ο τουρίστας ήταν ικανοποιημένος με μία ομπρέλα και ένα κρεβατάκι. Ο τουρίστας θέλει τις ανέσεις του, θέλει να δει και να κάνει διαφορετικά πράγματα από αυτά που βρίσκει στη χώρα του. Άλλωστε γιατί να έρθει στην Κύπρο, όταν άλλα μέρη με ήλιο και θάλασσα όπως και εμείς του προσφέρουν και άλλες δραστηριότητες;

Μία χαρά τους τα είπατε Θεόδωρε και Γιάννη, 30 μέρες περιθώριο αλλιώς θα αντιδράσετέ!!! Και εμείς μαζί σας!!!