Μια απο τις μεγαλύτερες ποσότητες φυτών κάνναβης ανακάλυψε η ΥΚΑΝ στην Αμμόχωστο

Χθές 05/05 λήφθηκε πληροφορία για ύπαρξη φυτείας κάνναβης σε χωράφι στη περιοχή Αγίου Γεωργίου Τερατσιώτη στη κοινότητα Αυγόρου της Επαρχίας Αμμοχώστου. Άντρες της ΥΚΑΝ Αμμοχώστου έθεσαν σε παρακολούθηση το μέρος και σε κάποιο στάδιο ισχυρίζονται ότι εντόπισαν τους 2 υπόπτους να περιποιούνται τα φυτά κάνναβης.

Πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά τη μεγαλύτερη ποσότητα φυτών κάνναβης που βρέθηκαν μέχρι σήμερα στη Κύπρο, αφού εκτιμάται ότι στο σύνολό τους είναι 1685 φυτά ύψους από 7 μέχρι 65 εκατοστά.

Αμφότεροι συνελήφθηκαν για αυτόφωρα αδικήματα. Ισχυρισμοί αναφέρουν ότι στο τσαντάκι του ενός βρέθηκε νάιλον τσάντα εντός της οποίας υπήρχαν στελέχη φυτού μαζί με σπόρους κάνναβης ενώ στο τσαντάκι του άλλου υπόπτου βρέθηκε συμπαγής ουσία που πιστεύεται ότι είναι κάνναβη βάρους 3,5 γραμμαρίων.

Ακολούθως σε έρευνα που διεξήχθηκε σε οικία, κατασχέθηκαν 60 περίπου γραμμάρια ξηρής φυτικής ύλης που πιστεύεται ότι είναι κάνναβη, όπως και μικροδέμα που εμπεριείχε σπόρους κάνναβης.

Οι 2 ύποπτοι ο Φ.Α. από το Αυγόρου ηλικίας 35 ετών και Π.Δ. ηλικίας 29 ετών επίσης από το Αυγόρου, οδηγήθηκαν προ ολίγου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι το οποίο εξέδωσε διάταγμα 8ήμερης κράτησης προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.