Συζητούν για την Uniastrum στην Επιτροπή Θεσμών

Την ερχόμενη Τρίτη αρχίζει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών η εξέταση της πώλησης της Uniastrum από την Τράπεζα Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Νικολαΐδης.

Όπως ανέφερε, «δεν μπορεί να μην συζητηθεί στην Επιτροπή μια πράξη που ξεκίνησε με την εξαγορά μιας τράπεζας με ένα κόστος κοντά στο €1 δις να καταλήξει να πωληθεί σε μια τιμή κάτω των €10 εκ.

«Προφανώς υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι έχουν παραβιαστεί και διαδικασίες και θέματα χρηστής διοίκησης και όλα αυτά τα ζητήματα θα τα συζητήσουμε αρχής γενομένης από την ερχόμενη Τρίτη», είπε.

Ερωτηθείς κατά πόσον θα επηρεαστεί η υπόθεση από τη στιγμή που που αποτελεί αντικείμενο εξέτασης από τη Νομική Υπηρεσία, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν μπορεί να αναστέλλεται όταν υπάρχουν οποιεσδήποτε άλλες διαδικασίες που τρέχουν.

«Η Βουλή είναι ένας ανεξάρτητος θεσμός και θα κινηθεί ανεξάρτητα μέσα από τα δικά της συνταγματικά πλαίσια», είπε, και πρόσθεσε πως στην πρώτη συνεδρία θα κληθούν εκπρόσωποι των οργανισμών και των θεσμικών οργάνων που έχουν λόγο.

Συγκεκριμένα, θα κληθεί εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ, της Κεντρικής Τράπεζας, της Νομικής Υπηρεσίας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και εκπρόσωπος της Τράπεζας Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ