Συγκλονιστικό: Οκτάχρονο κοριτσάκι στην Πάφο έμεινε ορφανό και ψάχνει ανάδοχους γονείς

Μια συγκλονιστική ιστορία που προκαλεί πόνο και λύπη, βγήκε στην επιφάνεια σε σχέση με το δράμα που βιώνει ένα ανήλικο κοριτσάκι ηλικίας μόλις 8 χρόνων στην Πάφο.

Η μικρή η οποία έχασε πρόσφατα τη μητέρα της λόγω υγείας μένει με ανάδοχη οικογένεια η οποία εγκρίθηκε από το Γραφείο Ευημερίας όμως λογω κάποιων απρόβλεπτων προβλημάτων που προέκυψαν στην πορεία αδυνατεί πλέον να φροντίζει το κοριτσάκι και για αυτό τον λόγο χρειάζεται άμεσα μια ανάδοχη οικογένεια για να αναλάβει την φροντίδα της, μέχρι να βρεθεί μια πιο μόνιμη λύση.

Το θέμα έφερε στο φως η ιστοσελίδα  PafosPress.com και το πιο συγκλονιστικό είναι ότι το 8χρονο κοριτσάκι από την Αγγλία γεννιέται πρόωρα με αποτέλεσμα να έχει κινητικό πρόβλημα στα πόδια της.

Η  8χρονη η οποία είναι αγγλόφωνη είναι ορφανή και απο μητέρα αλλά και απο πατέρα ο οποίος απεβίωσε πριν απο 4 χρόνια ενώ πρόσφατα, τον Νοέμβριο πέθανε και η γιαγιά της που τη φρόντιζε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδρυμα Η ΚΙΒΩΤΟΣ στην Πάφο ανέλαβε να δώσει στο κοριτσάκι το τροχοκάθισμα που χρειάζεται. Να τονίσουμε επίσης ότι το 8χρονο κοριτσάκι βρίσκεται υπό την προστασία του Γραφείου Ευημερίας.

Μιλώντας στο PafosPress για το θέμα η γιατρός Νατάσα Μαλά ανέφερε πως πρόκειται για μια περίπτωση πραγματικά πολύ λυπηρή αφού η οκτάχρονη χρειάζεται αυτή τη στιγμή ένα σπίτι και μια οικογένεια για να φιλοξενηθεί.

Γύρω απο την περίπτωση αυτή, συμπλήρωσε, “ξετιλύγεται ένα πραγματικό κοινωνικό οικογενειακό δράμα το οποίο με τη βοήθεια μιας οικογένειας ελπίζουμε ότι θα έχει αίσιο τέλος έστω και προσωρινά.”

Μιλώντας στο Mega η διευθύντρια του γραφείου ευημερίας Τούλα Κούλουμου ανέφερε, «θα προστατέψω ως επικεφαλής του γραφείου ευημερίας το παιδί μου. Οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας βρίσκονται δίπλα του υπάρχει πλήρης ασφάλεια για το παιδί. Το παιδί δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, το γραφείο ευημερίας θα το προστατέψει».

Μετά από την δημοσιοποίηση του θέματος, αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και πολλοί συνάνθρωποί μας ευαισθητοποιήθηκαν και έτρεξαν να βοηθήσουν το 8χρονο αγγελούδι.  Οι αρμόδιοι φαίνεται να βρήκαν κάποια άκρη όσον αφορά συγγενείς του στην Βρετανία.