Συγκλονιστική ιστορία – Ο Βρετανός που πληρώνει χιλιάδες λίρες για να βλέπει το γιο του στην Κύπρο

Όταν ο Στιούαρτ Βιπς πήρε διαζύγιο με την Ελληνοκύπρια σύζυγο του, εκείνη πήρε τον γιο τους Τσάρλι και έφυγε για την Κύπρο. Ωστόσο αυτό δεν πτόησε τον 37χρονο, ο οποίος ξοδεύει χιλιάδες λίρες σε ταξίδια για να είναι κοντά στο παιδί του.

Συγκεκριμένα από το 2008 που η πρώην σύζυγος του μετακόμισε στην Κύπρο, μέχρι σήμερα, έχει πληρώσει περισσότερες από 500.000 λίρες σε ταξιδιωτικά μέσα ώστε να είναι κοντά στο γιο του.

«Από την ημέρα που γεννήθηκε, ένιωσα ένα ισχυρό δέσιμο και θα δώσω ότι χρειάζεται για να είμαι ο καλύτερος πατέρας γι’ αυτόν. Εφτασα να χρωστάω παντού και δούλευα τόσες πολλές ώρες που έπαθα καρδιακή προσβολή, αλλά άξιζε τον κόπο. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα έκανα για να κάνω το γιο μου χαρούμενο, ακόμα κι αν καταστραφώ».

Μάλιστα ο Στιούαρτ αναγκάστηκε να πουλήσει την επιχείρηση πληροφορικής που είχε και τώρα εργάζεται με μερική απασχόληση ως επενδυτικός τραπεζίτης ώστε να μπορεί να δουλέψει και από την Κύπρο αν χρειαστεί.

Οπως λέει ο ίδιος στην εφημερίδα Mirror, έχει κάνει πάνω από 190 ταξίδια στην Κύπρο και υπολογίζει ότι ξοδεύει 2.000 λίρες κάθε φορά που πηγαίνει εκεί, ενώ μέχρι σήμερα έχει ξοδέψει 60.000 λίρες σε νομικά έξοδα.

anilikos-1

«Εχω καταστρέψει οικονομικά τον εαυτό μου, αλλά δεν με νοιάζει – Θέλω να είμαι μέρος της ζωής του γιου μου καθώς μεγαλώνει. Το δικαστικό σύστημα είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό υπέρ της μητέρας, που ένιωθα ότι δεν είχα καμία ελπίδα. Θέλω μόνο να είμαι με τον γιο μου, αλλά δεν μπορώ να μετακομίσω σε μία ξένη χώρα για να είμαι μαζί του»

Ο Στιούαρτ είναι τώρα παντρεμένος ξανά με την 44χρονη Χάιλι και μαζί έχουν μία κόρη 3 ετών, τη Σοφία, ενώ ο ίδιος έχει κι άλλη μία κόρη, την Πόπι, από προηγούμενη σχέση του.

anilikos2

Προσπαθεί πολύ να κρατήσει την οικογένεια του ενωμένη και μάλιστα έχει ταξιδέψει στην Κύπρο με τις κόρες του για να γνωρίσουν τον Τσάρλι.

anilikos3

«Ο γιος μου ήταν κάθε μέρα μαζί μου μέχρι την ηλικία των 18 μηνών. Η μητέρα του αποφάσισε να φύγει στην Κύπρο μετά το διαζύγιο και ενώ κινήθηκα δικαστικά δεν κατάφερα να ανατρέψω την απόφαση της. Για να διατηρήσω τη σχέση με το γιο μου, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να μπορώ να κάνω. Δεν έχω αρκετά χρήματα πλέον και από τη μία πλευρά, θέλω να δω τον γιο μου να μεγαλώνει, αλλά από την άλλη πλευρά, δεν μπορώ να μετεγκαταστήσω όλη την οικογένειά μου τόσα χιλιόμετρα μακριά, σε μια ξένη χώρα, μακριά από όλη την οικογένεια και τους φίλους τους.»

Πηγή: iefimerida.gr