Στ. Κυριακίδου: “Απαντήσεις για την υπόθεση εξαναγκασμού παιδιών σε επαιτεία”

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου έστειλε επιστολές σε όλες τους αρμοδίους με αφορμή υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για εξαναγκασμό παιδιών σε επαιτεία από τους γονείς τους και κακοποίησής τους.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ με το τ/κ κόμμα TDP, η κ. Κυριακίδου είπε ότι δεν δικαιολογείται καμία καθυστέρηση ειδικότερα όταν αυτές οι υποθέσεις αφορούν την πιθανή παραμέληση ή κακοποίηση παιδιών και ότι πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα τα μέτρα προστασίας.

“Έχω ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες, το Υπουργείο Παιδείας, γιατί αυτά τα παιδιά φοιτούσαν σε σχολείο, τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αλλά και την Αστυνομία, να μας ενημερώσουν πότε έγιναν οι πρώτες καταγγελίες για πιθανή κακοποίηση και εκμετάλλευση αυτών των παιδιών και αν έχουν γίνει πριν κάποιο χρονικό διάστημα, γιατί δεν λήφθηκαν άμεσα μέτρα προστασίας”, ανέφερε.

Σύμφωνα με την κ. Κυριακίδου, είναι σημαντικό να δούμε ότι ο κάθε πολίτης που έδειξε την ευαισθησία του και τηλεφώνησε ή ενημέρωσε την αστυνομία και κατήγγειλε, θα έπρεπε οι Υπηρεσίες να είχαν δράσει άμεσα με μέτρα προστασίας.

Ερωτηθείσα αν τίθεται ξεκάθαρα θέμα ολιγωρίας, η κ. Κυριακίδου είπε ότι ότι στάληκαν επιστολές στον Αρχηγό Αστυνομίας και στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και στο Υπουργείο Παιδείας και αναμένει απαντήσεις για την ημερομηνία που έγιναν οι πρώτες καταγγελίες και όχι η πιο πρόσφατη ημερομηνία που οδήγησε στη λήψη των απαραίτητων μέτρων.

“Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι οι πρώτες καταγγελίες έγιναν εδώ και κάποιο διάστημα και ότι η οικογένεια αυτή βρίσκεται στην Κύπρο εδώ και κάποια χρόνια και τα παιδιά φοιτούσαν σε σχολεία και τα έβλεπαν άλλοι να επαιτούν και να είναι αρκετά παραμελημένα, δεν μπορώ να σας πω ακριβώς την ημερομηνία, αλλά θεωρώ ότι ένα παιδί το οποίο φοιτά σε ένα σχολείο και το σχολείο βλέπει ότι υπάρχει μια παραμέληση και έχει τις ανησυχίες του, οι αρμόδιες υπηρεσίες έπρεπε να είχαν ειδοποιηθεί και αν είχαν ειδοποιηθεί έπρεπε να δράσουν άμεσα”, σημείωσε.