Στρατιωτικός των Βάσεων τραυμάτισε με το όχημά του απεργούς στην Επισκοπή

Στη σύλληψη στρατιωτικού που υπηρετεί στις Βρετανικές Βάσεις προχώρησε το πρωί η Αστυνομία των Βάσεων, όταν αυτός κτύπησε με το όχημά του δυο από τους Κύπριους εργαζόμενους των Βάσεων, που συνεχίζουν για τέταρτη μέρα την απεργία τους, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των μισθολογικών τους απολαβών.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί και όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Αστυνομικός Διευθυντής των ΒΒ Γιώργος Κιτέως, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο Βρετανός παρέσυρε και τραυμάτισε ελαφρά δυο διαμαρτυρόμενους, στην προσπάθεια του να εξέλθει από το σημείο ελέγχου των Βάσεων Επισκοπής, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι κάποιοι από τους απεργούς.

Το όχημα που οδηγούσε ο Βρετανός, με συνοδηγό ομοεθνή του, συνέχισε την πορεία του αλλά ανακόπηκε λίγα λεπτά αργότερα  από την Αστυνομία των Βάσεων και ο ίδιος συνελήφθη και ανακρίνεται.

Εναντίον του διερευνάται υπόθεση επικίνδυνης οδήγησης, χωρίς να αποκλείεται, εάν διαπιστωθεί ότι εσκεμμένα κτύπησε τους απεργούς με το όχημα του, να προκύψουν και άλλα αδικήματα εναντίον του.

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής των Συντεχνιών ΣΕΚ-ΠΕΟ για θέματα Βρετανικών Βάσεων, Χρήστος Τζιαπούρας, καταδίκασε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι ο Βρετανός κινήθηκε με αυξημένη ταχύτητα προς το μέρος των απεργών και ότι εσκεμμένα προκάλεσε τον τραυματισμό των δυο.

Σημείωσε ακόμη πως οι συγκεντρώσεις των απεργών έξω από όλες τις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο γίνονται ειρηνικά και δεν υπήρξε οποιαδήποτε πρόκληση από μέρους των απεργών.

Ο κ. Τζιαπούρας ανέφερε πως κατά τη χθεσινή διαμαρτυρία των εργαζομένων έξω από την Υπάτη Αρμοστεία, επιδόθηκε στον Ύπατο Αρμοστή υπόμνημα στο οποίο περιλήφθηκαν συνομιλίες Βρετανών που υπηρετούν στις Βρετανικές Βάσεις, οι οποίοι μέσα από το εσωτερικό δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης των Βάσεων, εκφέρονται απαξιωτικά προς τους Κύπριους εργαζόμενους.

Εν τω μεταξύ, αύριο λήγει η πενθήμερη απεργία των εργαζομένων και σήμερα στις 16:00, οι συντεχνίες θα συναντηθούν στα γραφεία της ΣΕΚ Λάρνακας για να αποφασίσουν τα περαιτέρω βήματα τους.

Τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των συντεχνιών θα παρευρεθούν σε συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, όπου θα αναλύσουν τις θέσεις τους γύρω από το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι εργαζόμενοι των Βρετανικών Βάσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ