Στο «φως» νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας – Χειροπέδες σε 32χρονο από τη Λευκωσία

Μία ακόμα υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων εξιχνιάστηκε από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από πληροφορία της EUROPOL.

Συγκεκριμένα υπόθεση παράνομης κατοχής, παραγωγής, διάθεσης και διανομής παιδικής πορνογραφίας, εναντίον 32χρονου, κατοίκου Λευκωσίας, διερευνά το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι έρευνες για την υπόθεση άρχισαν μετά από σχετική πληροφορία που λήφθηκε στην Αστυνομία, από την EUROPOL. Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, εγέρθηκε εύλογη υποψία εναντίον του 32χρονου και αφού εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα έρευνας, διενεργήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά του.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια ένα κινητό τηλέφωνο, ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο φωτογραφικές μηχανές και δέκα ηλεκτρονικές κάρτες μνήμης. Τα πιο πάνω τεκμήρια, στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Ο 32χρονος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνά την υπόθεση.