Στο Υπουργείο Οικονομικών η χρηματοδότηση για το νέο γήπεδο στη Λεμεσό!

Στα χέρια του υπουργείου οικονομικών βρίσκεται πλέον το θέμα της εξεύρεσης της χρηματοδότησης για το νεο γήπεδο που προγραμματίζεται να ανεγερθεί από τα τρια Λεμεσιανά σωματεία στο Κολόσσι.

Εκπρόσωποι της ΑΕΛ, του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και του ΑΡΗ συναντήθηκαν πριν από μερικές μέρες με ανώτατο λειτουργό του υπουργείου οικονομικών στον οποίο παρέδωσαν αναγκαίες πληροφορίες έτσι που να προχωρήσει το θέμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lemesos-blog.com η χρηματοδότηση ενός τέτοιου έργου με κρατικές εγγυήσεις από τραπεζικό ίδρυμα παρουσιάζεται αυτή την στιγμή πολύ δύσκολη κι΄ως εκ τούτου το υπουργείο οικονομικών ίσως στραφεί στην EBRD.

Όπως είναι γνωστό η Ευρωπαική Τράπεζα Αναπτύξεως στα πλαίσια της προσπάθειας για ανάκαμψη της Κυπριακής οικονομίας είχε θέσει στην διάθεση του κράτους 1 δις για χρηματοδότηση ώριμων όπως τα χαρακτήρισε έργων.

Ένα ποσό ύψους περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε για να δοθεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για την κτηριακή επέκταση του με την εγγύηση του κράτους. Κάτι τέτοιο ίσως επιχειρηθεί και για το γήπεδο στην Λεμεσό.