Στο σφυρί το “Chryso mou”- Το αγαπημένο διαμέρισμα του Ωνάση

Στο σφυρί αντί 8.449.860 ευρώ το διαμέρισμα της Χριστίνας Ωνάση με τα τρία υπνοδωμάτια και έναν από τους μεγαλύτερους κήπους της πόλης.

Ήταν ένα από τα πολυτελή σπίτια στα οποία πέρασε τη μικρής διάρκειας ζωής της το «Χρυσό μου», όπως αποκαλούσε την κόρη του Χριστίνα ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

ImageHandler

Το μεσιτικό γραφείο που βγάζει στο σφυρί το εντυπωσιακό διαμέρισμα με τα τρία υπνοδωμάτια και έναν από τους μεγαλύτερους κήπους του Λονδίνου υπερτονίζει αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας του, ξεκινώντας μάλιστα την αγγελία με τη λέξη «Chryso mou» και δικαιολογώντας έτσι την τιμή πώλησής του, που ανέρχεται σε 6.000.000 λίρες (8.449.860 ευρώ).

Το διαμέρισμα, που περιγράφεται ως «μια σπάνια ευκαιρία στην καρδιά του Μεϊφέρ», ήταν η βάση της οικογένειας Ωνάση στο Λονδίνο, καθώς εκεί η Χριστίνα φιλοξενούσε συχνά τον πατέρα της αλλά και τη δεύτερη σύζυγό του, την Τζάκι Ο.

Φωτεινό και άκρως ευρύχωρο, μπορούσε να ικανοποιήσει τα συνηθισμένα στην πολυτέλεια μέλη της οικογένειας αλλά και των καλεσμένων τους. «Γνωρίζουμε ότι η Χριστίνα περνούσε μεγάλο μέρος της ζωής της στο Reeves Mews, αλλά είναι γνωστό ότι η Τζάκι και ο Αριστοτέλης κατέλυγαν εδώ όποτε επισκέπτονταν το Λονδίνο» εξηγεί ο Νικ Οστιν του μεσιτικού γραφείου Jackson-Stops & Staff Mayfair που πουλάει το διαμέρισμα, διευκρινίζοντας ότι «η Χριστίνα ήταν ιδιοκτήτρια του ακινήτου από το 1970».

αρχείο λήψης

«Το διαμέρισμα έχει απίστευτη ιστορία, αλλά είναι και εντυπωσιακό ακίνητο. Είναι ένα από τα ελάχιστα ακίνητα του Λονδίνου με τόσο μεγάλο κήπο. Θα ήταν μια εξαιρετική αγορά για κάθε ενδιαφερόμενο» καταλήγει.
Το Reeves Mews, όπως λέγεται το συγκρότημα στο οποίο στεγάζεται το διαμέρισμα, χτίστηκε το 1720 και αποτελούσε τους στάβλους των σπιτιών που υπήρχαν στην Upper Grosvenor Street, όπου ζούσαν μερικές από τις πιο πλούσιες οικογένειας της βρετανικής πρωτεύουσας.

Από τη διατύπωση της αγγελίας του μεσιτικού γραφείου προκύπτει ότι τελευταίος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος δεν ήταν η οικογένεια Ωνάση, αφού διευκρινίζεται ότι το ακίνητο «βγαίνει στην αγορά πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια».
Η Χριστίνα Ωνάση, η μοναχοκόρη που απέκτησε ο Έλληνας μεγιστάνας από τον γάμο του με την Τίνα Λιβανού (είχε χάσει τη μητέρα της, τον πατέρα της και τον αδερφό της πριν τα 35 της χρόνια), έφυγε από τη ζωή το 1988, σε ηλικία μόλις 37 ετών. Ο χλιδάτος τρόπος ζωής της και οι ανέσεις της δεν μπόρεσαν να την προφυλάξουν από τους «δαίμονες» της, που την είχαν οδηγήσει στην κατανάλωση ουσιών, οι οποίες φέρονται να προκάλεσαν τη μοιραία καρδιακή προσβολή που υπέστη σε τόσο νεαρή ηλικία, σφραγίζοντας τον θρύλο της κατάρας της οικογένειας Ωνάση.