Στο στόχαστρο του Δημάρχου Νέας Υόρκης ήρωες της αμερικανικής ποπ κουλτούρας

Να διορθώσει την συχνά αλλοπρόσαλλη κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης επιθυμεί ο δήμαρχος της πόλης.

Στο στόχαστρο έχουν μπει όσοι μεταμφιεσμένοι σε ήρωες της αμερικανικής ποπ κουλτούρας όπως ο σούπερ μαν, ο Iron man κι ο Μίκυ Μάους κυκλοφορούν στους δρόμους ζητώντας χρήματα από τους τουρίστες και τους περαστικούς για να φωτογραφηθούν μαζί τους.

«Έχω δηλώσει ξεκάθαρα πως δεν μου αρέσει. Δεν πιστεύω πως βοηθά την κατάσταση εδώ και πρόκειται να αναλάβουμε δράση. Περιμένω μια αναφορά με πολύ συγκεκριμένες ενέργειες, όχι αργότερα από την 1η Οκτωβρίου, ίσως και νωρίτερα,» δήλωσε ο δήμαρχος της Ν. Υόρκης Μπιλ ντε Μπλαίζιο.

Μια φωτογραφία με έναν αγαπημένο ήρωα ή μια γυμνόστηθη κοπέλα βαμμένη με τα χρώματα της αμερικανικής σημαίας, μπορεί για κάποιους να είναι ενδιαφέρον σουβενίρ. Συχνά όμως η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα πιεστική και όχι και τόσο ευχάριστη.

Το Μεγάλο μήλο όμως, δεν μοιάζει με καμιά πόλη. Εκεί επιτρέπονται οι ακρότητες, ίσως και να είναι δομικό στοιχείο της πολυσυλλεκτικότητας της πόλης.

Ο Ρόμπερτ Μπερκ αποτελεί με την παρουσία του, ένα από αυτά τα στοιχεία:

«Όποιος θέλει να δει τρελά πράγματα πρέπει να μπορεί να το κάνει. Ο κόσμος γι’ αυτό έρχεται εδώ. Δεν είμαστε στη Γιούτα. Βέβαια, το επιθετικό ψαχούλεμα, το να πηδάμε πάνω στον κόσμο ζητώντας χρήματα, αυτό δεν είναι νόμιμο.»

Ο Αμερικανός καουμπόη, στη νεοϋορκέζικη εκδοχή του, δηλώνει πάντως νομοταγής και έτοιμος να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής.

Πηγή: ΚΥΠΕ