Στο σπίτι του ο ανάπηρος των Κ. Φ. – Τι δηλώνει συγγενικό πρόσωπο του κατάδικου – Και τώρα τι;

Ελεύθερος στο σπίτι του στη Λάρνακα, αλλά αντιμέτωπος με τα προβλήματα του βρίσκεται από χθες ο 55χρονος ανάπηρος που αποφυλακίστηκε χάρη στη μεγαλοψυχία του 35χρονου καρκινοπαθή κατάδικου που “λύγισε” στη θέα των ξύλινων ποδιών του, όταν τον αντίκρισε στις Κεντρικές Φυλακές. Πέραν της συγκίνησης για την μεγαλοψυχία του 35χρονου, η ανθρώπινη αυτή ιστορία φέρνει στην επιφάνεια, για μια ακόμη φορά, το σκληρό πρόσωπο του κράτους προς τους απλούς πολίτες δημιουργώντας παράλληλα πολλά ερωτηματικά και ανάμεικτα ερωτήματα.  

Γιατί ο 55χρονος που είναι αναγνωρισμένος λήπτης δημοσίου βοηθήματος,  δεν μπόρεσε να πληρώσει τις διατροφές των παιδιών του και χρειάστηκε να  υποστεί αυτή την ταλαιπωρία; Υπάρχουν εκείνες οι υποδομές στις Κεντρικές Φυλακές για να παρέχουν στους ανθρώπους αυτούς τα αναγκαία για την διαβίωση τους; Αν δεν ήταν ο 35χρονος τι θα γινόταν ο 55χρόνος μιας και οι διατροφές θα στοιβάζονταν η μια πάνω στην άλλη; Που είναι το δίκαιο και το άδικο σε τέτοιες φυλακίσεις που αφορούν διατροφές; Ερωτήματα που κάποια οι αρμόδιοι οφείλουν να απαντήσουν.

Σε δηλώσεις του στο apokalipsi.com ο Πρόεδρος της Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, Δημήτρης Λαμπριανίδης κρούει των κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά τα δημόσια βοηθήματα και τις υποχρεώσεις των ληπτών: “Δυστυχώς η μετεξέλιξη των δημοσίων βοηθημάτων στο ΕΕΕ έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες άτομα που έχουν προβλήματα αναπηρίας και αρκετές  είναι οι περιπτώσεις που το βοήθημα δεν αρκεί ούτε για τα βασικά”.

“Είναι αδιανόητο, συνεχίζει,  ένας άνθρωπος που λαμβάνει βοήθημα από το κράτος, να φυλακίζεται για διατροφές. Αυτό σημαίνει ότι το ίδιο το Κράτος δεν προστάτεψε ούτε τον ίδιο παρέχοντας του το ανάλογο βοήθημα για τις ανάγκες των παιδιών του, αλλά δεν προστάτεψε ούτε τα ίδια τα παιδιά” ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Λαμπριανίδης.

Σε σχέση με τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία στις Κεντρικές Φυλακές ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών εκφράζει άγνοια καθώς όπως αναφέρει δεν έχει οποιαδήποτε ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στο σωφρονιστήριο. “Η αλήθεια είναι  ότι δεν έχουμε καταγράψει οποιαδήποτε παράπονα από παραπληγικούς, άρα προσωπική εκτίμηση μου είναι ότι θα υπάρχουν  οι απαραίτητες ράμπες. Όμως πρέπει να τονίσουμε ότι πέραν των παραπληγικών υπάρχουν και άλλων ειδών αναπηρίες όπως και ιδιαιτερότητες  σε εκατοντάδες συμπατριώτες μας.  Ελπίζω ότι στις Κεντρικές Φυλακές θα λαμβάνονται μέτρα για την παροχή σωστών συνθηκών διαβίωσης στους ανθρώπους αυτούς” ανέφερε ενδεικτικά ο Δημήτρης Λαμπριανίδης.

Σοκαρίστηκε ο 35χρονος κατάδικος από την δημοσιοποίηση του γεγονότος

Πράξη ανθρωπιάς  χαρακτηρίζουν την κίνηση του ανθρώπου τους να πληρώσει το χρέος του 55χρόνου, οικεία πρόσωπα του 35χρονου κατάδικου. Όπως ανέφερε στο apokalipsi.com  συγγενικό του πρόσωπο, ο 35χρονος  είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε θέματα υγείας καθώς και ο ίδιος είναι καρκινοπαθής. “Έκανε ότι έκανε από συμπόνια προς ένα ανήμπορο συνάνθρωπο του και δεν σας κρύβω ότι σοκαρίστηκε όταν ενημερώθηκε σήμερα από την οικογένεια του, ότι η πράξη του είδε το φως της δημοσιότητας , ζητώντας όπως παραμείνει ανώνυμος” ανέφερε ενδεικτικά ο οικείος του 35χρονου.