Στο νοσοκομείο Λεμεσού ο παιδοκτόνος – Υπό 24ώρη αστυνομική φρούρηση

Στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Λεμεσού έχει μεταφερθεί εδώ και τρεις μέρες ο 67 χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον 19χρονο γιο του Οδυσσέα.  Ο 67χρονος βρίσκεται τοποθετημένος στον αναπνευστήρα και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα θεραπείας υπό φρούρηση. Η μεταφορά στη Λεμεσό, όταν η κατάσταση της υγείας του το επέτρεψε, κρίθηκε αναγκαία, ώστε οι ανακριτές να μεταβούν άμεσα στο νοσοκομείο στην περίπτωση που ο παιδοκτόνος είναι σε θέση να μιλήσει.

Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί, εντούτοις δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το κίνδυνο,  έτσι οι ανακριτές δεν έχουν επιχειρήσει να πάρουν κατάθεση.  Ωστόσο ο 67χρονος βρίσκεται συνεχώς υπό το βλέμμα αστυνομικού τόσο για αποφευχθεί τυχόν εγκληματική ενέργεια εις βάρος του, αλλά κυρίως στην περίπτωση που αναφέρει κάτι για την υπόθεση.

Η κατάσταση της υγείας του θα κρίνει και το κατά πόσον θα εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης του που έχει εκδοθεί λίγες ώρες μετά την διάπραξη του άγριου φονικού, το μεσημέρι της Τετάρτης 14/10 στο σπίτι της οικογένειας στην Παραμύθα Λεμεσού.

Παρά το γεγονός ότι οι ανακριτές έχουν πλήρη εικόνα για τα γεγονότα της οικογενειακής τραγωδίας, η ανάκριση του 67χρονο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, τόσο για να διασαφηνιστούν κάποιες παράμετροι της υπόθεσης, αλλά κυρίως για να διαφανούν τα αίτια που  τον όπλισαν ώστε να πυροβολήσει και να σκοτώσει εν ψυχρώ τον ίδιο του γιο.

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε όταν πατέρας και γιος τσακώθηκαν επειδή ο 19χρονος εθνοφρουρός, ήθελε να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο του πατέρα του για να μεταβεί στην μονάδα του.  Τότε ο 67χρονος άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και το έστρεψε εναντίον του γιου του, τον οποίο πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής προκαλώντας του ακαριαίο θάνατο.

Το άγριο φονικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια της γιαγιάς, ενώ ο 21χρονος αδελφός του θύματος που άκουσε τις φωνές και τον πυροβολισμό, έτρεξε να προλάβει το κακό.  Αφόπλισε τον πατέρα του και συγκλονισμένος από την τραγωδία, τον κτύπησε απανωτά με το φονικό όπλο.