Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου οι αστυνομικοί που ξυλοφόρτωσαν τον πολίτη

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα οι δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν πολίτη – κρατούμενο σε κελί του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς.

Στη σημερινή δικάσιμο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αστυνομικοί αναμένεται να απαντήσουν μη παραδοχή στις κατηγορίες που θα τους απαγγελθούν. Ακολούθως αναμένεται να οριστεί ημερομηνία για ακρόαση της υπόθεσης.

Οι δύο αστυνομικοί αρχικά παρουσιάστηκαν στις 27 Αυγούστου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Ο Επαρχιακός Δικαστής Πάφου Χριστόδουλος Χριστοδούλου είχε αναφέρει ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου πως οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο αστυνομικοί δεν μπορούν να δικαστούν στο Επαρχιακό Δικαστήριο και τους παρέπεμψε σε απευθείας σε δίκη στο Κακουργιοδικείο στις 14 /9/2015.

Ο κ. Χριστοδούλου διέταξε, αφού άκουσε τις θέσεις των δύο μερών, του δικηγόρου των δύο αστυνομικών Νικόλα Τσαρδέλη αλλά και της Εκπροσώπου της Γενικής Εισαγγελίας Χρύσως Περγαντή, όπως οι αστυνομικοί υπογράψουν εγγύηση ύψους 30 χιλιάδων ευρώ έκαστος με έναν αξιόχρεο εγγυητή, το όνομα τους τοποθετηθεί στον κατάλογο του stop list, και όπως κατατεθούν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα προκειμένου να εξασφαλιστεί η παρουσίαση τους ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους δύο αστυνομικούς αφορούν πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης, υποβολή σε βασανιστήρια άλλου προσώπου που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι 14 έτη και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι 7 έτη ή χρηματικό ποσό.

Το περιστατικό του ξυλοδαρμού σε βάρος πολίτη κρατούμενου συνέβη το Φεβρουάριο του 2014 στα αστυνομικά κρατητήρια της Πόλης Χρυσοχούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ