Στο δικαστήριο σήμερα η οικογένεια βιαστών – Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού αναμένεται να οδηγηθούν ξανά σήμερα τα τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας, που θεωρούνται ύποπτα για βιασμούς και άσεμνες επιθέσεις σε ανήλικα συγγενικά στην πλειοψηφία τους πρόσωπα, την περίοδο 1992-2002. Η υπόθεση έχει ήδη καταχωρηθεί από την κατηγορούσα αρχή, με σκοπό να κατηγορηθούν και να παραπεμφθούν ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, ένας 63χρονος, η 64χρονη πρώην σύζυγος του και οι δυο τους γιοί, ηλικίας 36 και 37 ετών, θεωρούνται ύποπτοι σε υποθέσεις που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, βιασμού, απόπειρας βιασμού, διαφθοράς γυναίκας κάτω των 13 ετών, άσεμνης επίθεσης εναντίον γυναίκας και άσεμνης επίθεσης εναντίον άνδρα.

Την περασμένη Παρασκευή η διαδικασία αναβλήθηκε μετά από αίτημα ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, ο οποίος είχε θέσει θέμα ασφάλειας των ίδιων των δικηγόρων και των πελατών τους, λόγω της έντασης που προκλήθηκε από την παρουσία συγγενών των παραπονούμενων. Εξάλλου, ο 63χρονος πατέρας είχε αιτηθεί νομική αρωγή.

Οι καταγγελίες στην Αστυνομία έχουν ανέλθει μέχρι στιγμής σε επτά, χωρίς να αποκλείεται αυτές να αυξηθούν στην πορεία. Πέραν των πρώτων τεσσάρων παραπονούμενων, δυο 29χρονων γυναικών, μιας 34χρονης και ενός 27χρονου, η αστυνομία διερευνά τρεις ακόμη καταγγελίες που αφορούν συγκεκριμένα τον 63χρονο πατέρα, βάσει των οποίων φέρεται στο παρελθόν να βίασε 16χρονο αγόρι και να επιτέθηκε άσεμνα σε δυο κοπέλες, όταν αυτές ήταν 9 και 13 ετών.

Πηγή:ΚΥΠΕ