Στο Δικαστήριο αύριο οι 4 μαθητές για τις επιθέσεις κατά Τ/κ – Η αστυνομία ψάχνει ακόμα 10 με 15 πρόσωπα

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας θα οδηγηθούν αύριο οι τέσσερις μαθητές που συνελήφθησαν  και θεωρούνται ύποπτοι για τα επεισόδια, τους βανδαλισμούς και τις επιθέσεις που σημειώθηκαν την Δευτέρα εναντίον Τουρκοκυπρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας πρόκειται για δυο 18χρονους (οι δύο είναι δίδυμα αδέρφια) έναν 17χρονο και έναν 16χρονο που φοιτούν σε λύκειο της Λευκωσίας.

Οι μαθητές αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αδικήματα συνωμοσίας, κακόβουλης πράξης, πρόκλησης σωματικής βλάβης, αλλά και του ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Τα πρόσωπα αναγνωρίστηκαν μετά από αξιολόγηση οπτικού υλικού που εξασφαλίστηκε μέσω κάμερας κλειστού κυκλώματος παρακείμενων καταστημάτων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες  η Αστυνομία αναζητεί ακόμα 10 με 15 πρόσωπα σε σχέση με την υπόθεση, ενώ δεν αποκλείεται τις αμέσως επόμενες ώρες να γίνουν και νέες συλλήψεις.

Σε τρείς περιπτώσεις τα επεισόδια προκλήθηκαν στις εκδηλώσεις καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους στη Λευκωσία. Ομάδα μαθητών έριξε πέτρες και κροτίδες, έσπασαν αυτοκίνητα με πινακίδες εγγραφής του ψευδοκράτους, ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί.

Για τα δύο από τα τρία περιστατικά, τα θύματα προέβησαν σε καταγγελίες και η Αστυνομία άρχισε τη συλλογή στοιχείων από αυτόπτες μάρτυρες με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών.