Στο έλεος του Θεού το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας – Απάνθρωπες και εξευτελιστικές οι συνθήκες διαβίωσης των ασθενών

Για εξευτελιστικές συνθήκες διαβίωσης στις οποίες παραπέμπει η εικόνα που υπάρχει σήμερα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας έκανε λόγο η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου, η οποία συμμετείχε σε αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, η οποία με αφορμή σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας επισκέφτηκε το νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της επίσκεψης, η κ. Κυριακίδου εξήγησε ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ έγινε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η οποία είναι αφιερωμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στην αξιοπρέπεια, η οποία, όπως σημείωσε, έχει να κάνει με τη θεραπεία αλλά ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το θεραπευτικό χώρο που βρίσκεται ένας ασθενής.

Η κ. Κυριακίδου σημείωσε ότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται και από τους χώρους που νοσηλεύονται οι πάσχοντες πολίτες. «Θεωρούμε ότι η εικόνα που υπάρχει σήμερα στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, το οποίο χτίστηκε το 1965, με το κονδύλι στον κρατικό προϋπολογισμό για την ανέγερση νέου νοσοκομείου να έχει αφαιρεθεί εδώ και 10 χρόνια, δεν μπορεί να τιμά τη δικιά μας κοινωνία και δεν μπορούμε να μιλούμε για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης αλλά για εξευτελιστικές συνθήκες διαβίωσης» δήλωσε η Βουλευτής του ΔΗΣΥ.

Πρόσθεσε ακόμη πως ως εκ τούτου ο ΔΗΣΥ θα προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να συμπεριληφθεί εκ νέου στον προϋπολογισμό κονδύλι για την ανέγερση ενός νέου νοσοκομείου, το οποίο να είναι θεραπευτήριο και όχι άσυλο.

Όπως εξήγησε, το θέμα έχει να κάνει με τις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας και εξέφρασε βεβαιότητα και αισιοδοξία ότι όταν το θέμα αναδειχθεί εκ νέου, με δεδομένο ότι ήδη συζητείται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, μέσα στα επόμενα χρόνια θα σχεδιαστεί και θα προϋπολογιστεί ένα νέο νοσοκομείο.

Συνεχάρη τέλος το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, λέγοντας πως είναι χάρη στις δικές τους προσπάθειες και παρά τις δύσκολες συνθήκες υπάρχει μια όσο το δυνατό καλύτερη φροντίδα των ασθενών.

Από την πλευρά της, η Βοηθός Διευθύντρια Κλινικής/Τμήματος Δρ. Μαρία Πίττα καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ και την ευχαρίστησε για το ότι με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας επισκέφτηκαν το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας προκειμένου να δουν, όπως είπε, ιδίοις όμμασι, τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των ασθενών.

Η κ. Πίττα εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει πολιτική βούληση για βελτίωση αυτών των συνθηκών, για δημιουργία νέου ψυχιατρικού νοσοκομείου.