Στις 14 Ιουλίου η δίκη για το διπλό φονικό – Aρνείται ο ανιψιός

Για τις 14 Ιουλίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της ης υπόθεσης δολοφονίας του 74χρονου Σάββα Σοφοκλέους και της 78χρονης συζύγου του, Κυριακής Σοφοκλέους, που διαπράχθηκε στις 6 Μαΐου στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς. Κατηγορούμενος είναι ο 30χρονος ανιψιός τους, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. O κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

To Κακουργιοδικείο όπου οδηγήθηκε σήμερα ο ύποπτος ανέβαλε την υπόθεση για τον Ιούλιο, ώστε να μελετηθεί το μαρτυρικό υλικό από τον δικηγόρο υπεράσπισης, αφού απάγγειλε στον κατηγορούμενο τις κατηγορίες.  Κατηγορίες τις οποίες αρνήθηκε ο 30χρονος ο οποίος οδηγήθηκε εκ νέου στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την έναρξη της δίκης.

Ως γνωστό, τα θύματα είχαν είχε δεχθεί αριθμό πυροβολισμών από πιστόλι, κατά τη διάρκεια που βρίσκονταν σε αποθήκη στο περιβόλι του, ενώ τα άψυχα σώματα τους εντοπίστηκαν από συγχωριανούς τους, που τους αναζητούσαν.

Η αστυνομία προέβη στη σύλληψη του υπόπτου όταν οι σφαίρες που εντοπίστηκαν στα σώματα των ηλικιωμένων ταυτοποιήθηκαν  με το όπλο που κατείχε ο 33χρονος αδελφός του που είναι θηροφύλακας. Από αξιολόγηση μαρτυριών διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος παρουσίαζε αντιδραστική συμπεριφορά προς όλη την οικογένεια, λόγω των σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και για τα οποία είχε νοσηλευθεί στο παρελθόν στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας.

Το φονικό όπλο εντοπίστηκε στο πατρικό σπίτι του κατηγορούμενου και όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για το υπηρεσιακό όπλο του 33χρονου αδελφού του, που είναι θηροφύλακας.

Η σύλληψη και η δικαστική διαδικασία εναντίον του 30χρονου ξεκίνησε μετά από γνωμάτευση ιατρών, καθώς αρχικά κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στο νοσοκομείο Αθαλάσσας.