Στη φυλακή 5 χρόνια Βρετανός – Είχε μετατρέψει το σπίτι του σε φυτώριο κάνναβης

Ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου που συνεδρίασε στη Λάρνακα, στον Shawn White, 43 χρόνων από τη Βρετανία, ο οποίος κρίθηκε ένοχος ύστερα από ακροαματική διαδικασία στις κατηγορίες της καλλιέργειας ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, με σκοπό την προμήθεια και την προμήθεια ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β σε άλλο πρόσωπο, δηλαδή 33 φυτών κάνναβης που εντοπίστηκαν σε σπίτι στην Ορόκλινη.

Η υπόθεση ήλθε στο φως στις 18 Απριλίου 2014 όταν με δικαστικό ένταλμα μέλη της ΥΚΑΝ ερεύνησαν σπίτι στην Ορόκλινη όπου εντοπίστηκαν 33 φυτά κάνναβης σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης.

Το σπίτι είχε διαμορφωθεί σε φυτώριο κάνναβης αφού στο χώρο τα μέλη της ΥΚΑΝ είχαν εντοπίσει επαγγελματικό εξοπλισμό με συστήματα ύδρευσης, ειδικό φωτισμό και εξαερισμό.

Για την ίδια υπόθεση το Κακουργιοδικείο επέβαλε πέρσι ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων στον Αndrew Νικολαϊδης, ο οποίος εντοπίστηκε στο ίδιο σπίτι με τα φυτά κάνναβης.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε στον 43χρονο ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων στην κατηγορία της καλλιέργειας ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια και πέντε χρόνια στην κατηγορία της προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β σε άλλο πρόσωπο. Οι δύο ποινές συντρέχουν.