Στη φυλακή πεντέμισι χρόνια για την χασισοφυτεία στην Πάφο

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε σήμερα στην Πάφο, καταδίκασε τρία πρόσωπα σε ποινή φυλάκισης 5½ ετών, αφού τα βρήκε ένοχα σε σχέση με υπόθεση που αφορούσε παράνομη κατοχή ναρκωτικών.

Εναντίον των τριών προσώπων εξετάζονταν υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, παράνομης καλλιέργεια φυτών κάνναβης και εντοπισμού φυτείας με υπό καλλιέργεια φυτά κάνναβης.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 2015 όταν γύρω στις 18.50 μέλη της ΥΚΑΝ διενήργησαν έρευνα με δικαστικό ένταλμα σε οικία στην επαρχία Πάφου.

Κατά την είσοδο των μελών της ΥΚΑΝ στην εν λόγω οικία, πρόσωπο ηλικίας 32 ετών προσπάθησε να τους παρεμποδίσει.

Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν σε δωμάτια της οικίας, ειδικά διαρρυθμισμένα με συστήματα φωτισμού, εξαερισμού και άρδευσης, 345 υπό καλλιέργεια φυτά κάνναβης ύψους 20 μέχρι 150 εκατοστών, καθώς και δύο σακούλια σκουπιδιών, τα οποία περιείχαν μεγάλη ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, άγνωστου μέχρι στιγμής βάρους.

Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, είχαν συλληφθεί με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση τρία πρόσωπα, ένας Κύπριος 56 ετών, η 54χρονη Ρωσίδα σύζυγος του, και ο 32χρονος γιος της Ρωσίδας από προηγούμενο της γάμο.