Στη Σύνοδο Κορυφής των 28 η τελική απόφαση για την Ελλάδα;

Στην εκτίμηση ότι η Σύνοδος Κορυφής των 28 ηγετών της ΕΕ, αύριο το βράδυ, θα λάβει την τελική απόφαση για την Ελλάδα, καταλήγει σε δημοσίευμά του το γερμανικό Spiegel. Την ίδια στιγμή το Reuters αναφέρει ότι προσχέδιο κειμένου στο οποίο παραθέτουν τα πρόσθετα μέτρα που ζητούν να λάβει η Ελλάδα, φέρεται να ετοιμάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κι ενώ η συνεδρίαση έχει διακοπεί προσωρινά.

Εκτίμηση που δεν θα ήταν η ευνοϊκότερη για τις ελληνικές θέσεις καθώς θα αναδείκνυε την αδυναμία λήψης απόφασης από τους υπουργούς Οικονομικών και τους επικεφαλής των κυβερνήσεων της ευρωζώνης, φέρνοντας την Αθήνα αντιμέτωπη με ένα δυσμενέστερο διαπραγματευτικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες ρεπόρτερ της Guardian οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, κατά την διάρκεια του διαλείμματος συντάσσουν κείμενο-απάντηση στις ελληνικές προτάσεις, σημειώνοντας ποιά είναι τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούν από την χώρα μας.

Πληροφορίες κάνουν ωστόσο λόγο για επίλυση του αδιεξόδου την ύστατη στιγμή.

Γερμανικά ΜΜΕ επαναφέρουν στο προσκήνιο το σενάριο της βαθιάς ρήξης μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε, τονίζοντας ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα ανάψει το πράσινο φως έστω και στη Σύνοδο των 28, φοβούμενη το τεράστιο ρήγμα που θα προκαλούσε άλλη απόφαση στο γαλλογερμανικό άξονα.