Στη συναυλία τελικά Αναστασιάδης – Ακιντζί – Ολιγόωρη αύριο η επίσκεψη Νετανιάχου

Τη συμμετοχή τους στη δικοινοτική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στον Πύργο του Οθέλλου, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, αναμένεται να ανακοινώσουν μετά τη σημερινή τους συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετέχει στη συναυλία καθώς τελικά ο Ισραηλινός Πρόεδρος θα παραμείνει στη Κύπρο για λίγες μόνο ώρες.

Οι δύο ηγέτες έχουν προσκληθεί από την Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό, η οποία συστάθηκε πρόσφατα με στόχο να προβάλλει και να διευκολύνει την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα φέρουν τις δυο κοινότητες πιο κοντά.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος της ε/κ πλευράς στην Επιτροπή Ανδρούλλα Βασιλείου, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 9 το βράδυ με τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος «Κυπρογένεια» που αποτελείται από Ελληνοκύπριους καιΤουρκοκύπριους μουσικούς και θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα 20 λεπτά. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης σύντομες ομιλίες από την κ. Βασιλείου και τον Κανί Κανόλ εκ μέρους της τουρκοκυπριακής κοινότητας.