Στη νέα Βουλή το Ν/σ για εναλλακτική πρόσβαση μαθητών στα δημόσια Πανεπιστήμια, δηλώνει ο ΔΗΣΥ

Τη θέση του ΔΗΣΥ ότι θα πρέπει να δοθεί στα παιδιά που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία η εναλλακτική επιλογή για πρόσβαση στα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας, εξέφρασε ο Επίτροπος Παιδείας του κόμματος Νίκος Τορναρίτης, λέγοντας πως το νομοσχέδιο θα οδηγηθεί στη Βουλή με τη νέα της σύνθεση.

Σε δηλώσεις του μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ, υπό τον Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου, στις Σχολές ΠΑΣΚΑΛ, ο κ. Τορναρίτης είπε πως το κόμμα του δεν ξεχωρίζει ανάμεσα στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, και πως η ίδια στήριξη από το κράτος πρέπει να υπάρχει και στα δύο επίπεδα.

“Πρέπει να υπάρξει το δικαίωμα της εναλλακτικής πρόσβασης στα παιδιά που φοιτούν στην ιδιωτική εκπαίδευση στα Πανεπιστήμια”, είπε, προσθέτοντας πως δυστυχώς δεν ψηφίστηκε ακόμη το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ο κ. Τορναρίτης δήλωσε πως με τη νέα σύνθεση της Βουλής, ένα από τα πρώτα θέματα που θα ψηφιστεί είναι η εναλλακτική πρόσβαση των παιδιών που φοιτούν στα ιδιωτικά σχολεία στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στην απόφαση για σταδιακή κατάργηση του κατάλογου διοριστέων εκπαιδευτικών, λέγοντας πως πολλές Κυβερνήσεις το υποσχέθηκαν αλλά είναι η παρούσα που το έκανε πράξη.