Στη Κύπρο ο Ντόναλντ Τουσκ – Επίσκεψη αστραπή του Πρόεδρου του Ε. Κοινοβουλίου

Κυπριακό, οικονομία αλλά και ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος φθάνει απόψε στο νησί. Τον κ. Τουσκ θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Αύριο, Παρασκευή, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό, όπου θα έχουν κατ` ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν επίσημες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της ομάδας του κ. Τουσκ και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναμένεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο κ. Τουσκ αναχωρεί από την Κύπρο την Παρασκευή το απόγευμα.

Σε δηλώσεις του πρόσφατα και ερωτηθείς για την επίσκεψη του αξιωματούχου της ΕΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε αναφέρει ότι «ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι η κατάσταση πραγμάτων σε σχέση με τις συνομιλίες για το Κυπριακό, η οικονομία και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην περιοχή με αφορμή και την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας να προσκληθούν χωριστά για να παραστούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ και ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης». Να σημειωθεί ότι ο κ. Τουσκ έρχεται στην Κύπρο μετά από επισκέψεις που πραγματοποίησε σε Παλαιστίνη, Ισραήλ και Τουρκία.

Πηγή: ΚΥΠΕ