Στη Βουλή τα νομοθετήματα για τους εγκλωβισμένους αγοραστές – στις 3 Σεπτεμβρίου

Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συνέλθει σε έκτακτη συνεδρία στις 3 Σεπτεμβρίου για να συζητήσει και να τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου για τους εγκλωβισμένους.

Θα συζητήσει επίσης τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης και ιδιοκτητών καθώς και τους κανονισμούς που απαιτούνται για την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Γενική Διευθύντρια της Βουλής Βασιλική Αναστασιάδου, το νομοθετικό σώμα, μέχρι στιγμής δεν έχει άλλα νομοθετήματα τα οποία θα πρέπει να ψηφιστούν στις 3 Σεπτεμβρίου.

Εξήγησε ότι για τη συζήτηση των δύο νομοθετημάτων έχει ορισθεί έκτακτη κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών και Οικονομικών στις 27 Αυγούστου.

Κατά την εκτίμηση της κ. Αναστασιάδου, λόγω της σοβαρότητας των νομοθετημάτων, δεν αναμένεται ότι η συζήτηση θα αρχίσει και θα ολοκληρωθεί σε μία και μόνη συνεδρία και ως εκ τούτου οι δύο Επιτροπές θα ορίσουν και νέες έκτακτες συνεδρίες.

Το νομοσχέδιο και οι κανονισμοί εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο την προηγούμενη Τετάρτη. Στη συνεδρία της 27ης Αυγούστου θα παραστεί να επεξηγήσει τα νομοσχέδια ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.